TAR AVSTAND: Leder for Demokratene, VIdar Kleppe, tar sterk avstand fra Kranes uttalelser. Han sier det er en katastrofe og at ferien er ødelagt.  (Foto: TV 2)
TAR AVSTAND: Leder for Demokratene, VIdar Kleppe, tar sterk avstand fra Kranes uttalelser. Han sier det er en katastrofe og at ferien er ødelagt. (Foto: TV 2)

Medlems-boom for høyreekstreme

Innvandringsfiendtlige partier på ytterste høyre fløy opplever medlemsøkning etter terrorhandlingene 22. juli.

Generalsekretær Kjell Arne Sellæg i Demokratene opplyser at partiet har fått rundt 100 nye medlemmer den siste måneden, fordelt på moderpartiet og ungdomsorganisasjonen. Partiets hjemmesider har mangedoblet antallet besøk, sier generalsekretæren til Ny Tid.

Tar avstand fra ordførerkandidat

Han tar sterkt avstand fra uttalelsene som tidligere ordførerkandidat for Demokratene i Kristiansund, Håvard Krane, kom med i begynnelsen av august. TV 2 avslørte lydopptak der Krane beskriver hvordan kan ønsker å begå politiske drap.

– Etter skandalen med Krane har vi oppgang i medlemstallet. Krane-saken kom som et sjokk, og han er ikke lenger velkommen hos oss. Men etter omtalen har folk gått inn på våre hjemmesider og funnet punkter de støtter, og så meldt seg inn, sier Sælleg til ukeavisen.

– Stigende interesse

Også de ekstreme organisasjonene Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Norwegian Defence League (NDL) sier de har hatt medlemsøkning.

– Det virker som det er stigende interesse for det vi driver med. Folk er blitt mer bevisste på hva det er verdt å jobbe mot, sier SIAN-leder Arne Tumyr. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2