José Mourinho (Foto: SNTV/)
José Mourinho (Foto: SNTV/)

Mourinho stakk fingeren i øyet på Barca-assistenten etter nytt tap

Lionel Messi avgjorde Supercupen, mens Cesc Fàbregas ble grisetaklet i debuten.

– Jeg har ikke noe å si om Pipo Vilanova eller hva det er den fyren heter. At jeg har puttet fingeren min i øyet til Tito Vilanova? Jeg kjenner ingen Pito Vilanova.

Barcelona-Real Madrid 3-2 (5-4 sammenlagt)

LES OGSÅ: Tor-Kristian Karlsen: – Mourinho er usportslig og oppfører seg som en bølle
VIDEO: Se scoringene fra kampen og Mourinhos øyestikking i videovinduet øverst!

Barcelona fortsetter der klubben slapp forrige sesong - og slo nok en gang erkefienden, Real Madrid.

Med to bortemål fra uavgjortkampen i Madrid, hadde Barca sikret seg et godt utgangspunkt før det avgjørende hjemmemøtet.

Barcelona åpnet best og tok ledelsen tidlig ved Andrés Iniesta. Men Cristiano Ronaldo ville også heve det gjeve trofeet over hodet, og fem minutter senere utlignet portugiseren.

Så meldte Messi seg på i kampen, og etter herlig veggspill med Gerard Piqué sørget argentineren for ny Barca-ledelse.

Karim Benzema tente Real-håpet med utligning i andre omgang, og det gikk mot ekstraomganger på Camp Nou. Men så kom avgjørelsen tre minutter før slutt - og Messi viste seg igjen som Real Madrids største mareritt da han scoret det avgjørende målet. Dermed endte også supercupfinalen med katalansk seier.

Mestscorende noensinne
For stjernespekkede Real Madrid er det blitt flere smeller mot katalanerne enn noen kunne ha spådd den siste tiden. I seks av de 12 siste kampene har hovedstadslaget spilt mot katalanerne, og bare én gang har de gått av banen med seier.

Ikke nok med at Messi ble matchvinner og scoret to mål i supercupfinalen, argentineren ble også Supercupens mestscorende noensinne.

Med åtte mål til sammen passerte han Raúls rekord med ett mål.

Cesc debuterte
Etter 82 minutter entret mannen Barca-fansen har ventet så lenge på banen - Cesc Fàbregas erstattet Pedro, og fikk sin debut for katalanerne. Han ble imidlertid behandlet tøft da han ble sparket ned av Marcelo like før slutt.

Men da var allerede Barca-seieren sikret, og Fàbregas kunne juble for pokal etter bare ti minutter i Barcelona-trøya - i Arsenal ble det to pokaler på åtte år, men ingen siden 2005.

– Dette er svært tette kamper. Vi snakker om de to beste klubbene i verden, og begge ønsker å vinne. Det er normalt i fotballen at hendelser som dette oppstår, sa Fàbregas etter kampen.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

José Mourinho (Foto: SNTV/)
José Mourinho (Foto: SNTV/)

Mourinho på ferde igjen
Sluttminuttene bød på flere ufinheter enn Marcelos takling. Backen ble utvist for grisespillet sitt, mens David Villa og Mesut Özil også måtte forlate banen etter tumultene som fulgte.

José Mourinho var imidlertid ikke noe bedre enn spillerne. Han var langt verre.

Da oppmerksomheten var rettet en annen vei, gikk Mourinho bort til Barcelonas assistentmanager Francesc Vilanova og trykte fingeren sin mot øyet hans.

LES OGSÅ: Tor-Kristian Karlsen: – Mourinho er usportslig og oppfører seg som en bølle

– Jeg har ikke noe å si om Pipo Vilanova eller hva det er den fyren heter. At jeg har puttet fingeren min i øyet til Tito Vilanova? Jeg kjenner ingen Pito Vilanova, skal Mourinho ha sagt etter kampen, ifølge flere kilder.

For ordens skyld; Vilanova går under kallenavnet Tito.

– Noen provoserte
Og Mourinho stoppet ikke der. På pressekonferansen la han all skylda på Barcelona.

– Fra det første minuttet av andre omgang var der ingen ballgutter, og ingen baller. Det er slik som smålagene gjør når de er i trøbbel. Jeg er veldig fornøyd med laget mitt med tanke på det som skjedde på slutten. Det som skjedde, skjedde fordi noen provoserte, og det var definitivt ikke en spiller fra Real Madrid.

Barcelona-forsvarer Gerard Piqué sier at Reals trener José Mourinho «ødelegger spansk fotball».

– Folk leter etter de skyldige, men de er i Madrid. Det er bare å se på videobilder, analysere dem og se hvem som må ta skylden, sa Piqué.

– Det er ikke første gangen dette skjer. Det er alltid de samme menneskene. Noen må ordne opp i dette, slo Piqué fast.

Se høydepunktene i videovinduet øverst