Range Rover Evoque broom
Range Rover Evoque broom

Range Rover Evoque: Høstens hotteste SUV-nyhet

160 kjøpte før de engang visste prisen. Nå er den straks i Norge.

1. september får vi se den på norsk jord for første gang: Range Rovers nye minstemann Evoque.

Med denne bilen går Range Rover inn i en helt ny klasse – en klasse som har vokst med rekordfart de siste årene. Range Rover har tradisjonelt hatt en nesten unik standing blant firehjulstrekkerne. Men med få modeller og høye priser, har man aldri hatt noen stort salgsvolum. Det kommer til å endre seg nå.

Unisont positive

Samtidig er Evoque en bil som har vakt stor oppmerksomhet. De første testene har også begynt å komme – og er unisont positive. Mye tyder på at Range Rover her flytter noen grenser i denne klassen.

Responsen her hjemme har vært stor. Faktisk hadde importøren solgt 160 biler allerede før prisene ble offentliggjort i vår. Nå er de oppe i godt og vel 200 ordrer – av totalt 300 biler som er øremerket Norge i år.

Klarer du å gjette hva de har gjort med denne bilen?

Ble billigere

– Vi har ikke opplevd maken og gleder oss stort til å få bilen til landet! Ekstra gledelig for oss var det også at prisene til slutt ble en god del lavere enn vi hadde regnet med. Særlig gjorde et lavt CO2-utslipp at vi kom godt under de opprinnelige beregningene. Med startpris på 449.000 kroner har vi her en svært konkurransedyktig bil, mener salgsdirektør Rune Pedersen hos den norske Land Rover-importøren

Evoque skal offisielt vises under "Båter i sjøen" på Kadettangen utenfor Oslo, 1. september. Selve lanseringen rundt hos forhandlerne skjer senere i september.

Range_Rover_Evoque-fra-side
Range_Rover_Evoque-fra-side

Stort volum

– Når har de første norske kjøperne bilene sine?

– Det er litt uklart ennå, men jeg tipper i oktober. Våre 300 biler er av 2011-produksjonen, men av modellår 2012. Det betyr at vi ikke kan si om vi rekker å få alle hit i år.

– Vi hadde egentlig fått tildelt 400 biler, men trøkket rundt denne bilen er svært stort, derfor må vi nøye oss med 300. Men jeg håper vi får nok biler neste år til å dekke etterspørselen. Det er for tidlig å spå så veldig mye ennå, men jeg tror vi har et potensial på rundt 600–700 biler i 2012. For et relativt lite merke som oss er det et stort volum, sier Pedersen.

Tøff konkurrent: Her kan du lese testen av nye Audi Q3

Til over en million

– Hvem definerer dere som konkurrenter?

– Det er et ganske bredt spekter av biler. Volvo XC60, BMW X1 og X3, Audi Q3 og Q5 og Mercedes GLK – for å nevne noen. Vi tror markedet for denne bilen er kjempestort og gleder oss virkelig til å få den inn i porteføljen, sier Rune Pedersen som mener volumselgeren kommer til å være en modell som starter på 539.000 kroner.

– Da får man Evoque i Pure-utgave, med 150-hesters diesel, automat og firehjulstrekk. Med et par utstyrspakker på toppen, ender prisen da på litt over 600.000 kroner.

– Men vi har også solgt Evoquer til over en million kroner, da er det snakk om 240-hesters bensinmotor Det er tydelig at mange kunder her ønsker seg skreddersøm og er villige til å betale ekstra for å få en spesiell bil.

Del med Facebook-vennene dine

Land_Rover-Range_Rover_Evoq
Land_Rover-Range_Rover_Evoq

LES OGSÅ: Denne Land Roveren hadde venteliste på et halvt år