OFW Scanpix2 (Foto: Lien, Kyrre)
OFW Scanpix2 (Foto: Lien, Kyrre)

Se motejournalistens egne favoritt-nettsteder

Mote - og skjønnhetsjournalist Ida Elise Eide Einarsdóttir gir deg sine tips til hvor du kan finne de beste motekuppene

- Et godt tips er å melde seg på de ulike nettbutikkenes nyhetsbrev, så er du blant de første som mottar informasjon om nyheter, tilbud og salg,sier Motejournalist Ida Elise Eide Einarsdóttir til God morgen Norge

Ida Elise Eide Einarsdóttir jobber til daglig som mote- og skjønnhetsjournalist i TV2s moteportal og deler gjerne sine beste tips med God morgen Norge

- Vær oppmerksom på at størrelsene kan variere i forskjellige land. En fransk størrelse 38 er ikke det samme som en norsk størrelse 38.

- Både franske og italienske størrelser er ofte mindre enn de vi har i Norge, sier Ida Elise.

LES OGSÅ: Her er høstmoten

LES OGSÅ: Her er Norges ti vakreste hjem

SKO DEG RETT PÅ NETT: Nettshopping blir stadig mer populært. - Det å kjøpe sko på nett er både enkelt og gøy.
SKO DEG RETT PÅ NETT: Nettshopping blir stadig mer populært. - Det å kjøpe sko på nett er både enkelt og gøy.

Dette er Ida Elises 5 favoritt nettsider.

1. Net-a-porter.com: Net-a-porter er en britisk nettbutikk som satser på det beste av det beste med ekslusive merker som Balmain, Chloé, Yves Saint Laurent og Alexander Wang, samt spennende skandinavisk design fra blant annet Acne og By Malene Birger.

2. Theoutnet.com: The Outnet er Net-a-Porters egen outlet der designerplagg og -tilbehør selges til sterkt rabatterte priser. Her kan du virkelig gjøre et kupp! Følg med på The Outnets "give aways" og "flash sales" der du kan vinne flotte premier.

3. Youheshe.com: You He She er en dansk nettbutikk, som fører merker som J. Dauphin, Wood Wood, Rag & Bone go Surface 2 Air. Her finner du klær, sko og tilbehør til både kvinner og menn, samt flotte interiørartikler.

4. Solestruck.com: Solestruck er en amerikansk nettbutikk for sko som fører merker som Jeffrey Campbell, Sam Edelman, See by Chloé, Won Hundred og Ash. Her kjøper jeg så og si alle skoene mine. Perfekt for deg som er på jakt etter skoene ikke alle andre har.

5. Shopbop.com: Shopbop er en amerikansk nettbutikk med merker som 7 For All Mankind, Derek Lam og Marc by Marc Jacobs. Her kan du shoppe etter kategorier, blant annet etter merker eller designere, redaktørens favoritter, fra catwalken og etter anledning.

LES OGSÅ: – Fransk manikyr er harry

LES OGSÅ: Her er årets solbriller

Kupp på nett

- Jeg handler ofte tilbehør på nett, alt fra vesker til smykker. Mange merker og designere som ikke er tilgjengelige i Norge. Dette er også ting man nødvendigvis ikke trenger å prøve, sier Ida Elise.

- Ikke minst er nettet alltid fyllt med utsalg, salg og rabbaterte varer - så dersom jeg skal skaffe meg noe nytt, spesielt noe som er litt dyrt for eksempel en veske, leter jeg gjerne lenge på nettet først, forlarer Ida Elise

Ida Elise understreker likevel at det som oftest er sko og klær som blir kjøpt via nett.

- Når det gjelder sko, er både amerikanske og britiske skostørrelser annerledes enn i Norge. En amerikansk størrelse 8, eller en britisk størrelse 5.5, er en norsk størrelse 38. Det gjelder med andre ord å ha tunga rett i munnen, sier Ida Elise til God morgen Norge

Sjekk ut TV2s egen moteportal