Kronprinsparet besøker den norske skolen i Wimbledon
Kronprinsparet besøker den norske skolen i Wimbledon

Mette-Marits uheldige år

Krangler med Sven O., blir forbrent under intervju og hetses i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 25. august har Mette-Marit vært Norges kronprinsesse i ti år. God kveld Norge vil hver dag fram til bryllupsdagen gi deg tilbakeblikk på øyeblikk kronprinsessen har delt med det norske folk.

Les også og se video: Her bekrefter Haakon forholdet til alenemoren Mette-Marit Tjessem Høiby

Les også og se video: Her ber Mette-Marit om unnskyldning for sin ville fortid

Hverdag for kronprinsparet

Etter å ha gjennomført sin svært populære brudeferd fortsatte kronprinsparet med representasjonsoppdrag for kongehuset.

Kronprinsesse Mette-Marit opplevde stadig at medier ønsket sensasjonsoppslag rundt henne, men der det største presset tidligere hadde vært fra norsk presse, var det nå utenlandsk- og da spesielt tysk presse som tok seg friheter til å skrive nær sagt hva som helst om Mette-Marit.

Se video: Mette-Marit henges grovt ut i tyske medier


Tyskerne var enormt interesserte i Mette-Marit, og da det ble bestemt at kronprinsparet skulle besøke Tyskland toppet interessen seg. Under et intervju med et tysk TV-team gikk ikke alt helt som planlagt da kronprinsparet ble sterkt forbrent av lyskasterne til TV-teamet.

Fikk skader i ansiktet

Mette-Marit fikk i tillegg til hudforbrenninger også skader på øynene, og måtte avlyse turen til Tyskland. Kronprins Haakon reiste dermed alene på turen mens Mette-Marit ble igjen i Oslo.

Se video: Kronprinsparet kraftig forbrent under tysk intervju

17. mai viste hun seg igjen offentlig da hun tradisjonen tro vinket til barnetoget sammen med resten av kongefamilien, selv om hun måtte ta lange pauser for å ikke bli solbrent i ansiktet på nytt.

Krangler med pappa

Samtidig med de ville oppslagene i tysk presse og skadene etter forbrenningen ble tilsynelatende forholdet mellom kronprinsessens far, Sven O. Høiby og kronprinsessen kjøligere.

Les og se video: Norges nye kronprinsesse omfavnes av folket

Høiby hadde i lang tid samarbeidet med ukebladet Se og Hør, som han også hadde gitt private bilder av kronprinsessen til.

Etter bryllupet skrev flere medier om det distanserte forholdet mellom far og datter, og da kronprinsessen selv fikk spørsmål om dette på en av sine representasjonsoppdrag, svarte hun tydelig irritert at hennes forhold til sin far var en privatsak.

Se video: Sven O. Høiby mener det er best om han og Mette-Marit ikke har kontakt

Flytter fra Norge

Mette-Marit og Haakon bestemte seg etterhvert for å forlate Norge for en periode og studere i London.

Sammen med kronprinsessens sønn Marius fyttet kronprinsparet til en leilighet i Earls Court i London, trolig med et ønske om å få være noe mer i fred for de mange ivrige pressefolkene som til stadig forsøkte å følge etter dem.

Allerede etter ti timer i London hadde derimot pressen fått snusen i hvor kronprinsparet skulle bo, og et svært lite snakkesalig kronprinspar ble fotfulgt også de første dagene under London-oppholdet sitt.

Se video: Her har pressen funnet Haakon og Mette-Marit