Enklere og mer anvendelige plagg, voksen mote, internasjonale kjendiser, skandinavisk minimalisme og dramatisk sminke. Vi gir deg det beste, største, flotteste og hotteste fra Oslo Fashion Week!

Den største «forvandlingen»: Fam Irvoll

Fam Irvoll er en av Norges mest populære designer, og er kjent for sine fam(!)tastiske kreasjoner og elleville motevisninger. Visningen av vår- og sommerkolleksjonen 2012 under Oslo Fashion Week tidligere denne måneden var intet unntak. Men der den eksentriske designeren tidligere har vært kjennetegnet av sin bruk av sterke farger, 3D og tegneserieelementer, var det nå også gjort plass til enklere og mer anvendelige plagg. Fam Irvolls voksenunivers er fortsatt både humoristisk, lekent og barnslig - uten at det går på bekostning av den håndverksmessige biten. Og selv om det er vanskelig å plassere Fams design innenfor det generelle motebildet, har hun en umiskjennelig stil og en helt egen evne til å fornye seg innenfor egne rammer.

LES OGSÅ: Fam Irvoll: Kan du se hvem det er?

Fam Irvolls vår- og sommerkolleksjon 2012 er nærmest delt på midten - på den ene siden ellevill og splitter pine gal, og på den andre siden salgbar og anvendelig med ensfargede plagg, blonder, tyll og blomsterapplikasjoner. Vi elsker at Fam Irvoll har fått en litt enklere og mer anvendelig stil - et velkomment element i den eksentriske designerens humoristiske, lekne og elleville univers!

Fam Irvoll vår sommer 2012.

Den største overraskelsen: Moods of Norway

Moods of Norway, bestående av Peder Børresen og Simen Staalnacke, viste sin vår- og sommerkolleksjon 2012 på Øvrevoll Galoppbane under Oslo Fashion Week tidligere denne måneden. Fargerikt, lekent og storslått som alltid, med gjesteopptredener av både sprayfargede pudler, traktorer og små ponnier.

LES OGSÅ: Moods of Norway: Gikk for gull i full galopp

Der showet tidligere har satt selve kolleksjonene litt i skyggen, var nå klærne hovedattraksjonen. Og ikke nok med det: Moods of Norway har blitt voksne!For i tillegg til skulpturelle og kunstferdige show pieces, gullbikinier og knallfarger var det både tidløse dresser, enkle kjoler og sporty plagg - noe som tilførte kolleksjonen et anvendelig preg, uten å virke for kommersielt. Gode nyheter for alle de som tidligere ikke har våget seg inn i de knallrosa Moods-dressene, de rutete vestene eller plaggene med den umiskjennelige traktoren på.

DEN STØRSTE OVERRASKELSEN: Moods of Norway stod som vanlig for Oslo Fashion Weeks mest storslåtte show, men denne gangen gikk ikke showet på bekostning av kolleksjonen.

Den største kjendisen: Peaches Geldof

Rockedatter, it-jente og DJ Peaches Geldof tok turen til Oslo. Det var i anledning kameraten Kristian Aadneviks visning for Riccovero at 22-åringen stilte opp. Peaches Geldof tok seg god tid til å svare på spørsmål fra TV 2s moteportal.

– Hvordan man kler seg signaliserer personligheten din overfor verden, så å si at ikke mote er viktig blir som å si at ikke personlighet er viktig, mener Peaches. Vi kunne ikke vært mer enig!

LES OGSÅ: Peaches Geldof: – Jeg liker å freake ut folk med klærne mine

Peaches Geldof er datterens til Live Aid-gründer Bob Geldof og søster til den like skandaleomsuste Pixie Geldof. Hun hadde med seg kjæresten Thomas Cohen fra rockebandet S.C.U.M på Norgesbesøket. Vi synes det er kult at Oslo Fashion Week klarer å trekke en internasjonal kjendis på første rad.

FØRSTE GANG I NORGE: Peaches Geldof og Kristian Aadnevik er gode venner fra London, og Peaches stilte opp som DJ på kameratens etterfest på Ballroom i Oslo.

Det største stjerneskuddet: Sca Ulven

Sca Ulven, bestående av Sara C.Andersson og Marte Ulven debuterte under Copenhagen Fashion Week i 2010. Siden den gang har den talentfulle designerduoen skapt et navn for seg selv på den norske og skandinaviske motescenen.

LES OGSÅ: Sca Ulven: Se, så enkelt kan det gjøres

Visningen av Sca Ulvens vår- og sommerkolleksjon 2012 under Oslo Fashion Week tidligere denne måneden minnet oss på at det enkle ofte er det beste. Inspirert av skandinavisk minimalisme, var det plass til både løse silhuetter, feminine detaljer og sterke grafisk print i en perfekt balanse mellom det klassiske og tidløse på den ene siden, og det moderne og futuriske på den andre. Vi følger spent med på utviklingen til de relativt ferske stjernene på den skandinaviske designhimmelen.

ÅRETS STJERNESKUDD: Designerduoen Sca Ulven kjennetegnes av en skandinavisk minimalisme, og har på kort tid slått seg opp som et sterkt designernavn.

Den kuleste looken: L'Oréal & Redken Trend Show

L'Oréal og Redken fikk æren av å åpne Oslo Fashion Week i Posthallen med et trendshow der både sminke og hår stod i fokus. Et gjennomgående element i trendvisningen var iøyenfallende makeup i form av malte lepper og kraftig øyensminke i sterke farger.

LES OGSÅ: Oslo Fashion Week: Åpnet med Harry Potter og rumpa bar

Vi fallt for en av de mest dramatiske lookene med mørk plommefarget leppestift og sotede øyne i gråtoner og glitter. Med andre ord: Glem alt du har hørt om å enten ha fokus på leppesminke eller øyensminke. I alle fall for en stakket stund. Vi elsker også frisyren, som er en elegant versjon av den mye utskjelte «wet looken» som er i trendbildet både denne og kommende sesonger. Hele looken er kanskje litt for dramatisk for noen, men likevel en flott inspirasjonskilde.

DEN KULESTE LOOKEN: Iøyenfallende leppe- og øyensminke stod i fokus under trendvisningen på åpningen av Oslo Fashion Week tidligere denne måneden. Vi elsker de mørke leppene og den stramme frisyren.