Thor Hushovd før åttende etappe i Tour de France. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Thor Hushovd før åttende etappe i Tour de France. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Hushovd vrakes fra å sykle Vuelta a España

Den regjerende verdensmesteren får ikke den VM-oppkjøringen han ønsker. - De ødelegger mine medaljesjanser.

Bergen/Grimstad (TV 2 Sporten): VG Nett melder at Garmin-Cervélo har bestemt seg for å ikke å ta med Thor Hushovd på laget som skal sykle Vuelta a España fra den 20. august.

Dermed mister Hushovd den VM-oppkjøringen han hadde planlagt og som han brukte med suksess i fjor.

Til TV 2 Sporten sier 33-åringen, som er hjemme i Grimstad, at det var akkurat den typen ritt som Vueltaen er han trenger for å klare å vinne VM.

- Det var en på trynet. De ødelegger mine medaljesjanser i VM. Hadde jeg vært med i Spania hadde jeg helt sikkert vært i kanonform til VM, sier Hushovd om vrakingen.

Les også:Vaughters: – Vrakingen ingen hevn mot Hushovd

Thor Hushovd har nylig bekreftet at han skifter lag fra Garmin til BMC fra neste sesong og han har sagt at han ikke er fornøyd med lagledelsen til Garmin-sjef Jonathan Vaughters.

Det kan være årsaken til at den regjerende verdensmesteren nå må finne andre ritt.

- Det er en skandale at det opprinnelige løpsprogrammet til Thor ikke blir fulgt opp, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Mads Kaggestad
Mads Kaggestad

- Han ble litt pressa til Tour of California i mai og føler at han ikke får det løpsopplegget han alltid ønsker, det er nok litt derfor han ønsket seg vekk også!

Treneren synes det er ille
- Jeg synes det er skikkelig ille. Thor har vist i hele sesongen, både under vårklassikerne og i Tour de France at han leverer både individuelle prestasjoner og er meget bra for laget, sier Hushovds trener, Atle Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Det blir tøffere for Thor fordi han må trene mye mer selv, mot å sykle seg i form i Spania.

Treneren forteller at Hushovd var motivert for å vise frem verdensmestertrøyen i Spania. Han hadde håpet at Garmin ville la Hushovd sykle, til tross for at han skal til et annet lag.

- Fra mitt ståsted så har jeg sett tidligere at ryttere som skifter lag ikke får en optimal avslutning på sesongen. Jeg hadde håpet at Thor med sine prestasjoner og med den statusen han har i sykkelsirkuset ikke skulle bli valgt bort. Han er verdensmester og er en av de virkelig store rytterne i sirkuset.

TV 2 Sportys ekspert Atle Kvålsvoll. (Foto: TV 2/)
TV 2 Sportys ekspert Atle Kvålsvoll. (Foto: TV 2/)

Må endre planene
Nå skal Kvålsvoll jobbe med å få Hushovd i perfekt form til VM i København i slutten av september.

- Det vil bli en annen form for oppkjøring. Det blir tøffere for Thor fordi han må trene mye mer selv, mot å sykle seg i form i Spania. Men det er også muligheter der. Vi kan nå trene mer på de stedene hvor vi vet at han må bli bedre og fokusere fullt og helt på København. Det gir noen plusser også dette her, hevder treneren.

- Jeg er helt sikker på at Thor kommer til å bruke dette som motivasjon under de harde treningsøktene fremover.