SANG I FANA KIRKE: Chris Medina fremførte sangen «What Are Words» under begravelsen til Monica Iselin Didriksen. (Foto: TV 2/privat)
SANG I FANA KIRKE: Chris Medina fremførte sangen «What Are Words» under begravelsen til Monica Iselin Didriksen. (Foto: TV 2/privat)

Chris Medina sang i Monicas (18) begravelse

Den amerikanske artisten Chris Medina sang i Fana kirke under begravelsen til Utøya-offeret Monica Iselin Didriksen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Monica Iselin Didriksen fra Sund i Hordaland døde i skytetragedien på Utøya 22. juli. 18-åringen var elev ved Bergen katedralskole.

Onsdag ble Monica Iselin begravet fra Fana kirke i Bergen.

– Tidlig viste hun at dette var ei jente som ville få ting med seg. Hun var ikke akkurat den som sov bort tiden. Det var utrolig hvor lite søvn den jenta trengte, sa prest Gunnar Nesse i minnetalen. Skuddene som traff Monica Iselin, de traff henne, men de skjendet en hel nasjon

Politikeremne

Presten fortalte om et fyrverkeri av ei jente, intens og involvert i mange aktiviteter.

– Tidlig ble det sagt at hun burde bli politiker. Hun hadde ordet i sin makt, hadde tydelige meninger, og når hun brant for noe, var hun ikke redd for å stå opp for det, sa Nesse.

STORSKJERM: En skjerm var plassert utenfor Fana kirke under Monica Iselin Didriksens begravelse. (Foto: Frode Hoff)

Toppartist

Etter minneord fra familien ble Chris Medina introdusert. Han fremførte en av Monica Iselins yndlingssanger, «What Are Words».

Medina var med i amerikanske «Idol» og ga ut singelen «What Are Words» 25. februar. Sangen har ligget høyt på hitlistene i USA og i Norge. I Norge nådde sangen toppen av VG-lista.

Etter opptredenen fikk Monicas familie varme klemmer av artisten.

Se opptredenen øverst i artikkelen.

– Gjør vondt innerst i hjertet

Også statsminister Jens Stoltenberg talte i begravelsen.

– To og en halv uke etter tragedien vet vi mye om hva som skjedde, men vi strever fortsatt med å begripe at det skjedde og vi forstår ikke hvorfor det skjedde, sa Stoltenberg.

Henvendt til foreldrene sa statsministeren:

– Dere opplever alle foreldres mareritt – å miste et barn. Jeg er far, og bare å tenke tanken gjør vondt innerst i hjertet. Dere er nødt til å leve med tapet, dere er nødt til å finne veien videre. Men dere skal vite at dere ikke er alene. Skuddene som traff Monica Iselin, de traff henne, men de skjendet en hel nasjon. Sammen skal vi finne ut av mørket igjen.

Se utdrag fra talen:

Siste farvel

Onsdag begraves også Andreas Edvardsen (18) fra Sarpsborg, Isabel Victoria Green Sogn (17) fra Oslo og Fredrik Lund Schjetne (18) fra Eidsvoll.

Dette er ofrene for terrorangrepene 22. juli