FARVEL SIMON: Det bor 2200 mennesker i Salangen i Troms. I dag tok 1500 et siste farvel med 18 år gamle Simon Sæbø. (Foto: TV 2)
FARVEL SIMON: Det bor 2200 mennesker i Salangen i Troms. I dag tok 1500 et siste farvel med 18 år gamle Simon Sæbø. (Foto: TV 2)

1500 mennesker tok farvel med Simon (18)

Det bor 2200 mennesker i Salangen i Troms. I dag tok 1500 et siste farvel med 18 år gamle Simon Sæbø.

På Arbeiderpartiets landsmøte i 2009 var Simon Sæbø, med sine 16 år, yngste delegat. Et politisk talent fikk for første gang møte sine forbilder ansikt til ansikt.

– Jeg har møtt masse politikere. Mange med utrolig flotte meninger og som er fine å snakke med og diskutere med om alt, sa den gang 16 år gamle Simon til Aps eget Landsmøte-TV.

Simon er ikke mer

Men Simon er ikke mer, og det er i de små gudshus som på Sjøvegan i Troms vi nå ser hvilken sorg og smerte Anders Behring Breivik har påført nasjonen.

Han tok Simons liv, men ikke minnet om AUF-eren fra Salangen. Blant de som husket Simons landsmøteopptreden var statsminister Jens Stoltenberg.

VAR IMPONERT AV SIMON: Statsminister Jens Stoltenberg var til stede i begravelsen. Han skrøt av Simon som var den yngste delegaten på landsmøtet i 2009. (Foto: TV 2)

– Simon var en veldig sterk person, som struttet av glede og pågangsmot og han ville gjerne at hele landsmøtet skulle høre på han. Det gjorde vi og ble imponert over den yngste delegaten som hadde en sånn kraftfull stemme fra nord, sa Stoltenberg til TV2-nyhetene etter jordfestelsen.

LES OGSÅ: Kristoffer (24) fikk Utøyas yngste til å svømme fra drapsmannen

Sokneprest  Kim Astrup holdt minnetale på vegne av familien, og hun fortalte blant annet om de mange naturopplevelser de hadde hatt.

FARVEL: Av de 2200 innbyggerne i Salangen i Troms hadde 1500 mennesker møtt opp for å ta farvel med Simon. (Foto: TV 2)

– De var det mange av, både sommer og vinter, og spesielt huskes en multebærtur en regntung sommerdag da Simon var seks år gammel. Etter flere timer ble han spurt om vi kanskje skulle gi oss og gå hjem. Da svarte han: « Ikkje enda, dere veit jo at jeg er en naturens mann».

En fin avskjed

Naturens mann, men også familien sin, kjæresten sin, vennene sin, lokalsamfunnet sin, fylket og landet sitt. En vi ble frarøvet 22. juli og som over 1500 mennesker tok farvel med i dag.

Et smertelig farvel, men ikke bare det sier AUFs fylkesleder i Troms Trond Agnar Eilifsen.

LES OGSÅ: Stoltenberg deltar i tre begravelser denne uken

– Samtidig tror jeg mange er enig om at det var en fin måte å ta farvel på. En verdig avskjed. Det kunne ikke blitt en vakrere dag en dette, med solskinn og grønt gress. Og det vet jeg i hvert fall at han Simon ville ha likt, sier Eilifsen.