Start - Molde 1-2

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Sør Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Serieleder Molde slo bunnplasserte Start 2-1 på Sør Arena torsdag. Og mens hjemmefansen stirrer nedrykksspøkelset i hvitøyet, så lukter det mer og mer av Moldes første seriegull.

Ole Gunnar Solskjærs menn har nå seks poeng ned til Tromsø og Brann, men Tromsø har riktignok spilt én kamp mindre.

Sisteplasserte Start har to poeng opp til trygg grunn med sine 14 poeng, og har også spilt én kamp mer enn Sarpsborg og Sogndal som har 16 poeng. Odd har også samme poengsum, men har spilt to kamper mindre.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ole Martin Årst sørget for at Start tok ledelsen tidlig i andre omgang, men Daniel Chukwu Chima utlignet like etter. Så sørget et soloraid fra Joshua Gatt for Molde-seier.

Se seiersmålet over!

Solskjær vil holde spillerne på jorda
Men til tross for tre poeng var ikke Molde-forsvarer Kristoffer Paulsen Vatshaug helt fornøyd.

– Vi var ikke på høyde med det vi har vist tidligere. Vi må jobbe videre, men det er likevel godt å vinne bortekamper når vi gjør det på denne måten. Selv om vi ikke er fornøyd med prestasjonen, så er vi fornøyd med resultatet, sier Paulsen Vatshaug til TV 2 Sporten.

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Paulsen Vatshuag her

Manager Ole Gunnar Solskjær mener noe av det viktigste for ham er å holde omgivelsene på jorda.

– Noe av jobben min fremover blir å holde spillerne beint på jorda. Det er ikke noe problem, det har de vist hele tiden, men det er klubben, folket rundt og pressen som må holdes på jorda. Det er såpass jevnt, så nå blir det opp til meg å dempe forventningene litt. De skal få lov til å være entusiastiske og begeistret, men det er så jevnt at alt kan skje ennå, sier Solskjær.

– Har noe spesielt
Men selv om han demper forventningene, så legger ikke manageren skjul på at noe helt spesielt er i ferd med å skje i Molde.

– Jeg synes vi har noe spesielt i laget akkurat nå. Det er mange som har snakket om at det hadde vært typisk om vi tapte mot et bunnlag, men det er historie. Det er det som har skjedd før i klubben. Det som skjer nå er at guttene vil bli bedre og bedre. Du så Kristoffer heller ikke var fornøyd med prestasjonen, og det er litt symptomatisk i forhold til hele gjengen. De var ikke fornøyd, men fikk tre poeng, sier Solskjær.

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Solskjær her

Start åpnet best
Start fikk kampens første store sjanse etter elleve spilte minutter. Debutant Olav Tuelo Johannesen la inn fra høyrekanten, og ved bakre stolpe var ringreven Ole Martin Årst først på ballen. Men avslutningen strøk like utenfor.

Start startet forrykende i andre omgang, og fikk en kjempesjanse etter 46 minutter. Espen Børufsen kom seg ned til dødlinjen og la ut til Salomon Owello. Han fikk avsluttet, men Espen Bugge Pettersen avvergen. Molde-keeperen måtte imidlertid gi en retur og nevnte Børufsen fyrte av mot mål fra kloss hold, men Bugge Pettersen holdt ballen.

Etter 52 minutter klarte imidlertid ikke Molde-keeperen å stanse Start-angriperen. Espen Hoff stusset et høyt oppspill inne i boksen, og ved bakre stolpe tuppet Ole Martin Årst ballen i mål.

Se målet:

Kjapp utligning
Men gleden ble kortvarig. Molde scoret rett etter avspark, da et sløvt hjemmeforsvar lot Daniel Chukwu Chima fyre av skrått hold.

Se målet:

Soloraid
Og etter 62 minutter var det plutselig Molde som ledet etter en skikkelig soloscoring av Joshua Gatt. Den lynraske angriperen fikk ballen omtrent ved midtstreken, satt fart fremover og lurte to Start-forsvarere før han hamret ballen i nærmeste kryss.

Se målet i videovinduet øverst!

Start fikk en enorm mulighet etter 82 minutter. Ole Martin Årst kom alene mot Espen Bugge Pettersen, som gjorde seg stor og fikk hindret scoring.

Lagoppstillinger:
Start:
Kenneth Høie - Amin Nouri, Espen Knudsen, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl - Espen Hoff, Solomon Owello, Petter Bruer Hanssen, Espen Børufsen - Olav Tuelo Johannesen, Ole Martin Årst.

Molde: Bugge Pettersen - Simonsen, Forren, Vatshaug, Rindarøy - Wolff Eikrem, Berg Hestad, Thioune - Gatt, Angan, Mostrøm