Kokken Ole Jonny har tidligere disket opp med både sjømat og kjøttretter i «Sommertid». Denne gangen er det noe så enkelt som egg som står på menyen på TV 2s tak i Oslo.

Nedenfor finner du oppskriften til fredagens kokkelering.

Se også: Hva med fritert fisk til middag?

Ingredienser:

4 egg

2 ss crème fraiche

6 persilleblad, finhakket

40 g parmaskinke, finstrimlet

Salt og nykvernet svart pepper

4 hele persilleblad til pynt

Se også: Slik lager du kveitesashimi à la «Sommertid»

Slik gjør du:

Kok eggene i ca. 8 minutter (de skal være hardkokte) og avkjøl de godt under rennende kald vann.

Ta av skallet og del eggene i to på langs. Ta ut eggeplommene og bland de godt sammen med crème fraiche.

Rør forsiktig inn parmaskinke, finhakket persille, litt salt og pepper. Legg røren tilbake i eggehviten, i hulrommet etter eggeplommen. Pynt med persilleblad.

Se også: Slik har du kanskje aldri smakt pasta bolognaise før?

Vinanbefaling:

Vin: Varenummer 5743301, Sancerre Rose 2010, Paul Prieur & Flis Kr.189,90