Ruud (Foto: Thanasssis Stavrakis/Ap)
Ruud (Foto: Thanasssis Stavrakis/Ap)

Ruud-scoring da OB sensasjonelt slo ut Panathinaikos

Espen Ruud og Tore Reginiussen var sentrale da danske OB sendte den greske storklubben ut av Mesterliga-kvaliken.

Panathinaikos - OB 3-4 (4-5 sammenlagt)

Shamrock - FCK 0-2 (0-3 sammenlagt)

En tøff oppgave ventet i Athen etter at OB «bare» klarte 1-1 på hjemmebane.

Men danskene ser ut til å trives på gresk gress i returmøtet.

I fjor tok FCK en sterk borteseier over Panathinaikos i Mesterligaens gruppespill. Fredag var det OBs tur til å gjøre den greske ydmykelsen komplett.

Åpnet best
Det var danskene som startet best. Allerede etter ti minutter lyste sifrene 0-1 utover den greske arenaen. Grekerne slo imidlertid raskt tilbake, og ti minutter før hvilen sørget Jean-Alain Boumsong for at Panathinaikos kunne gå til pause med ledelse 2-1.

I fjor var det «sirkus Solbakken» i sentrum av den danske Mesterliga-suksessen. 13 minutter ut i andre omgang sørget Espen Ruud for at nordmennene fremdeles markerer seg i dansk fotball. Ruud ble spilt fri og satte på lekkert vis inn den viktige utligningen.

Etter det handlet det meste om OB som tok ledelsen 3-2 og økte til 4-2, før Panathinaikos reduserte like før slutt. Da var løpet uansett kjørt for de regjerende greske mesterne.

Både Ruud og Tore Reginiussen spilte hele kampen for OB.

Bolaños scoret for FCK
Christian Grindheims FCK gikk som forventet videre etter 2-0-seier over Shamrock i Dublin.

Dame N'Doye og tidligere Start-spiller Christian Bolaños var hovedstadslagets mest sentrale mot irene. N'Doye sendte gjestene i føringen etter en godt slått corner fra Bolaños.

Etter 72 minutter ruvet N'Doye i feltet, men den irske målvakten reddet mesterlig. Bolaños var imidlertid våken på returen og kunne enkelt styre inn 2-0 for FCK.

Med det vant danskene 3-0 sammenlagt, og er nå klare for play off i Mesterligaen.