Westboro Baptist Church demonstrant (Foto: AFP)
Westboro Baptist Church demonstrant (Foto: AFP)

– Norge fortjente terrorangrepene 22. juli

Amerikanske kristenfanatikere truer med å aksjonere i begravelsene til de som mistet livet i Oslo og på Utøya fordi de mener Norge selv har skylda for terrorangrepene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke første gang kirkesamfunnet Westboro Baptist Church kommer med slike kontroversielle uttalelser, skriver NRK.

I en pressemelding mandag skriver menigheten at Gud har formet terrorsiktede Anders Behring Breivik og utpekt ham til å straffe Norge. Grunnen skal være at norske myndigheter tilrettelegger rettigheter for homofile i samfunnet.

Truer med å dukke opp i begravelser

Ifølge gruppens hjemmesider har de planlagt å dukke opp ved flere av begravelsene i Norge for å protestere og sette søkelyset på nordmenns «homosynder».

– Hvis de gjennomfører det de truer med, så kan jeg bare bekrefte at det er en av verdens mest dårlige ideer for øyeblikket, sier Johan Fredriksen, stabssjef ved Oslo politidistrikt til NRK.no.

– Jeg synes ikke de fortjener mer oppmerksomhet. Dette er hinsides enhver sunn fornuft, og vi har problemer med å forholde oss til det, fortsetter Fredriksen.

Mener «USA har terget på seg Gud»

Personer fra kirkesamfunnet har tidligere troppet opp i begravelsene til flere amerikanske soldater som har mistet livet i Irak, med plakater og tilrop.

Aksjonistene mener også at USA har «terget» på seg Gud, skriver NRK. (©NTB)