alias1 (Foto: Faksimile)
alias1 (Foto: Faksimile)

Politiet vil avhøre Breiviks norske favorittblogger

Breivik siterer Fjordman mange ganger i sitt såkalte manifest. Nå vil politiet avhøre den anonyme norske bloggeren i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepene.

En sentral del av etterforskningen av terroren Anders Behring Breivik er siktet for, er å skaffe oversikt over høyreekstreme miljøer i Europa.

En blogger som har gjort inntrykk på Breivik er den anonyme bloggeren som kaller seg Fjordman. Den norske islamkritiske bloggeren Fjordman er sentral i massedrapsmannen Anders Behring Breiviks manifest, som ble publisert kort tid før terrorhandlingene, skrev Dagbladet mandag. Nå vil politiet avhøre mannen.

– Fjordman vil bli avhørt. Han er det naturlig for oss å avhøre, bekrefter politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby overfor Vårt Land.

Les også:Her hyller Breivik britiske ekstremister

Nekter kjennskap til terroren

Fjordman oppgir selv at han er mann og bosatt i Trøndelag. Han la ned sin egen blogg allerede i 2005, men bidrar i dag med artikler på utenlandske nettsteder.

Fjordman nekter imidlertid hardnakket for å ha hatt noe med terrorhandlingene i Oslo og på Utøya å gjøre, og kaller Breivik et «monster». Fjordman har i en e-post til den danske avisen Information sagt at han synes det er ubehagelig å bli brukt i Breviks manifest.

Les også: Gjerningsmannen la ut video og manifest på nettet

Fjordman møtte EDL-topp

Fjordman har imidlertid overfor TV 2 gått langt i å antyde at han selv kan ha møtt IT-millionæren Alan Lake, som har hatt en sentral rolle i oppbyggingen av den høyreradikale protestbevegelsen English Defence League.

Her kan du lese Fjordmans innlegg etter terrorhandlingene 22. juli på kontrajihadnettstedet Gates of Vienna

I sitt manifest skriver Anders Behring Breivik at han har operert under dekknavnet Sigurd Jorsalfare på nettet

Les også:Terrorsiktet tok steroider, og planla massedrap i ni år