STOLTE IKKE PÅ NOEN: ¿ Vi trodde det var en maktovertakelse der politi og forsvaret var involvert, sier AUF leder Eskil Pedersen om terrorangrepene 22. juli i kveldens dokumentar på TV 2.  (Foto: Scanpix)
STOLTE IKKE PÅ NOEN: ¿ Vi trodde det var en maktovertakelse der politi og forsvaret var involvert, sier AUF leder Eskil Pedersen om terrorangrepene 22. juli i kveldens dokumentar på TV 2. (Foto: Scanpix)

AUF-leder: – Følte jeg ikke kunne stole på noen

AUF-leder Eskil Pedersen (27) trodde Norge var under angrep og stolte verken på politi eller PST etter at han unnslapp skytedramaet på Utøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi trodde det var en maktovertakelse der politi og forsvaret var involvert. Jeg vet at mange på Utøya tenkte det. Mange kom ikke gjennom til politiet. Gjerningsmannen hadde uniform. Han sa det skulle komme flere. Og fra før visste vi at Regjeringskvartalet var sprengt, sier Eskil Pedersen til VGs papirutgave om tragedien på Utøya fredag 22. juli.

AUF-lederen flyktet med ferja MS Thorbjørn fra Utøya like etter at skytingen startet. Da Pedersen kom til fastlandet, ble han fraktet med privatbil til Hønefoss politistasjon, der han fikk oppfølging. Men Pedersen følte seg ikke trygg på verken politiet eller mennene fra Politiets sikkerhetstjeneste som var der.

– Jeg var redd for at de også var en del av den utspekulerte planen. Jeg følte at jeg ikke kunne stole på noen, sier Pedersen, som forteller at frykten slapp taket etter hvert som han skjønte at menneskene rundt ham ikke ville drepe ham. (©NTB)