Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har massemorderen innrømmet i avhør, skriver papiravisen VG.

Misliker symbolikken

Ifølge politiet er det symbolikken Slottet har i det norske samfunn, og ikke kongehuset som sådan og personene som oppholder seg på Slottet, som Breivik ønsket å angripe.

– Han har sagt i avhør at han hadde planer om å angripe flere mål, men at han 22. juli bare hadde Regjeringskvartalet og Utøya som mål, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Breivik skal ha hatt planer om å sette sammen mange nok bomber til å kunne angripe alle målene han ønsket i forkant av terrorangrepet 22. juli. Å sette sammen slike bomber tar lang tid. Dette bemerker også 32-åringen selv i sitt såkalte manifest.

Ville skade regjeringen

Politiadvokaten vil ikke kommentere hvilke mål Breivik hadde sett seg ut, men VG har politikilder på at den terrorsiktede også ønsket å ramme Slottet og Arbeiderpartiets kontorer.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hvilke mål eller antall han hadde planer om. Det er snakk om åpenbare mål som en terrorist ville ha tenkt, og det handler om å ramme regjeringen, sier politiadvokaten til VG.

Se reportasje (reporter: Thorstein Korsvold)

Fikk vite antall drepte - viste ingen følelser

Breivik fikk fredag ettermiddag for første gang vite hvor mange han hadde drept. Men til tross for den grufulle informasjonen, viste han ingen følelser, skriver VG.

– Jeg har tidligere ikke ønsket å svare på hans spørsmål om dette, men i avhøret spurte han politiet om det og fikk svar, sier 32-åringens forsvarer, advokat Geir Lippestad.

Han sier at han ikke kunne merke at Breivik reagerte på svaret som ble gitt om 77 drepte.

– Jeg registrerte ingen reaksjon verken på den ene eller den andre måten. Jeg kunne ikke se noe smil, og jeg kunne heller ikke se tegn til skuffelse der, sier Lippestad. (©NTB)