Stabæks beste spiller så langt denne sesongen, Veigar Páll Gunnarsson, har spilt sin siste kamp for Stabæk. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Stabæks beste spiller så langt denne sesongen, Veigar Páll Gunnarsson, har spilt sin siste kamp for Stabæk. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Veigar Páll Gunnarsson klar for Vålerenga

Stabæk bekrefter at islendingen selges til osloklubben. – Vålerenga får en fantastisk fotballspiller, sier Daniel Nannskog.

Som TV 2 Sporten meldte fredag, blir Veigar Páll Gunnarsson Vålerenga-spiller. Lørdag formiddag sendte Stabæk ut følgende pressemelding:

«Stabæk og Vålerenga er enige om en overgang for Veigar Pall Gunnarsson til Vålerenga. Veigar er også enig med Vålerenga om sin personlige kontrakt.»

Gunnarsson er spilleklar for VIF fra 1. august, og spiller sin siste kamp for Stabæk mot Start i Telenor Arena dagen før.

Glad for at Stabæk får penger
TV 2s fotballekspert Daniel Nannskog dannet i sin tid et fryktet radarpar med islendingen, og kjenner Gunnarsson bedre enn de fleste.

– Vålerenga får en fantastisk fotballspiller. Han kan gjøre mål, og han kan legge flotte pasninger. De får en veldig komplett spiller, sier Nannskog, som tror VIF kommer til å plassere nysignering helt på topp i mangel av målscorere.

Svensken mener Stabæk var tvunget til å selge, og er glad klubben nå får inn sårt tiltrengt kapital.

– Sånn som situasjonen er nå, har kanskje ikke Stabæk råd til å beholde en spiller som Veigar. Dermed blir det på en måte to vinnere i denne overgangen, sier Nannskog.

Forhandlet fredag
Etter det TV 2 Sporten erfarer besto Veigar Páll Gunnarsson fredag en medisinsk test i regi av Vålerenga.

Klubbene hadde allerede forhandlet frem en overgangssum, som skal ligge på mellom tre og fem millioner kroner, men Gunnarsson var i utgangspunktet mer lysten på å gå til Rosenborg.

Torsdag uttalte Gunnarsson til Aftenposten at han hadde avslått et kontraktsforslag fra VIF, og fredag formiddag sa han til TV 2 Sporten at han ikke ville utelukke en overgang til Vålerenga dersom det kom et forbedret kontraktsforslag.

Fredag kveld skal partene altså ha blitt enige om kontraktens innhold, men hva avtalen innebærer økonomisk, og for hvor mange år Gunnarsson binder seg til VIF, er foreløpig uklart.