Midtbanespilleren Thomas Holm går på utlån fra Molde til Tromsø ut året, melder Tromsø på sine nettsider.

30 år gamle Holm har spilt tre kamper fra start for Molde i år og scoret ett mål. Han sier han er glad for å komme til en av Tippeligaens beste klubber.

- Og jeg lover å bidra til at vi skal få en spennende høstsesong i Tromsø, sier Holm.

TIL-trener Per-Mathias Høgmo er fornøyd med å kunne hente en gammel kjenning.

- Thomas Holm kjenner jeg godt fra tidligere, bl.a. fra min tid som U21-landslagstrener hvor Thomas var én av de sentrale spillerne. Thomas er en erfaren og rutinert spiller som kommer inn i en TIL-tropp med mange unge og lovende spillere, sier Høgmo.

Leier ut til gullkonkurrent
Tromsø er en av de sterkeste konkurrentene til Molde i kampen om årets seriegull. Det kan derfor virke rart på mange at klubben velger å hjelpe tromsøværingene med å forsterke sin tropp.

- Hva om han spiller en avgjørende rolle i utfallet av Tippeligaen til fordel for Tromsø?

- Nå er det jo ikke lov i Norge å forhandle frem leieavtaler der spilleren ikke kan spille mot klubben han leies ut fra. Alle klubbene i Tippeligaen er jo konkurrenter og vi tenker ikke slik på det når vi leier ut. Jeg sa til Thomas i dag at vi ønsker ham og Tromsø lykke til, så får vi sørge for at vi er bedre, sier Moldes sportsdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen til TV 2 Sporten.

Han vil ikke si noe om at Jo Inge Berget, som er ferdig i Strømsgodset, meldes klar for moldenserne. Men det sier Berget noe om selv.

- Jeg gleder meg til å spille under Ole Gunnar Solskjær. Han virker som en ålreit fyr, sier Jo Inge Berget til VG Nett.