Illustrasjonsbilde (Foto: Scanpix)
Illustrasjonsbilde (Foto: Scanpix)

Ferie med campingvogn: - Har jeg begitt meg ut på noe jeg ikke burde gjort?

Han kaller seg "N.N" og kona vet ikke at han skriver inn til Broom og ber om råd...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Vi tar sommerferien sent i år og krysser fingre for at august skal bli en fin sommermåned. Vi er lei av dårlige og dyre hoteller og har derfor leid campingvogn i to uker.

Planen er å få med oss Oslo og Tusenfryd før vi kjører nedover Sørlandet og skal være i Dyreparken og Kristiansand en ukes tid. Vi har også tenkt å få sett oss litt rundt.

Men saken er at jeg aldri har kjørt med campingvogn før, ja knapt nok med tilhenger heller. Har jeg begitt meg ut på noe jeg ikke burde gjort her?

Hva er de viktigste rådene du vil gi når man skal trekke vogn på motorvei og i bytrafikk. Setter pris på gode råd. PS: Kona vet ikke at jeg skriver inn til dere. Hilsen N.N., Hamar.

Benny svarer:

Bare ta det med ro – vi skal ikke sladre til kona, men er du nå helt sikker på at hun ikke er innom her på Broom.no ;-)

Jeg må vel innrømme at jeg føler meg bitte litt på tynn is her – jeg har heller nemlig aldri kjørt med campingvogn. Men jeg har i alle fall kjørt mye med stor tilhenger og ofte med en bil oppå hengeren igjen - og antar at det blir noenlunde det samme...

Det første du må gjøre er å sørge for at både bilen og vogna er i god teknisk stand, og å få med alle papirer som vognkort, forsikringsbevis, leiekontrakt etc.

Sett deg nøye inn i hvordan vogna virker før avreise, med gass, varme etc. Ikke ha løse gjenstander inne i vogna under kjøring Juster dekktrykket på bilen – tung vogn krever ofte litt mer luft i hjulene. Tenk på tillatt totalvekt og også på kuletrykket som ikke skal være hverken for høyt eller lavt. Dette står ofte i campingvognas instruksjonsbok. Bruk caravanspeil, så får du bedre kontroll og oversikt rundt deg.

Øv deg litt på rygging etc før dere drar og trøst deg at det er lettere å rygge med stor henger enn med en liten. Er det trangt og uoversiktlig, så send ut kona som dirigent.

Ta det med ro og ikke bli stresset selv om det ”koker” rundt deg. Om Broomsm lesere ser noe jeg har glemt eller har andre gode tips, så oppfordrer jeg til å bruke kommentarfeltet under:

God tur og god ferie!

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Dette kan være fremtidens campingvogn

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: