Volvo V90
Volvo V90

Volvo V90: Er dette et smart bruktkjøp?

Trond har kommet over en stasjonsvogn ikke mange andre har.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny håper du kan ha tid til et Volvo-spørsmål. Vi er på utkikk etter ny stasjonsvogn og hadde egentlig landet på en Audi A6 eller Volvo V70. Men så kom jeg over en Volvo V90 som skal selges av en kollega på jobben. Det er så vidt jeg vet en veldig sjelden bil, jeg har i alle fall ikke klart å finne ut mye om den.

Hva kan du si om denne bilmodellen og er det etter din mening et bedre bruktkjøp enn A6 og V70? Vi trenger plass og setter også pris på litt luksus. V90-en har veldig mye utstyr og er også pent behandlet. Hilsen Trond som skal bytte ut Golf stasjonsvogn.

Benny svarer:

Heisann Trond! V90 er et morsomt og litt annerledes bilvalg. Ja den er også en ganske sjelden fugl, så få som 9067 eksemplarer ble produsert av denne Volvo-klassiske stasjonsvogna – med langsmontert rekkesekser på enten 2,5-liter eller 3-liter. Håpløs gammeldags vil noen si – den siste ”ekte” Volven og en kommende klassiker vil andre si.

V90 erstattet den tidligere 960 stasjonsvogna i løpet av 1997 og produksjonen stoppet i allerede 5. februar 1998. Endringene i forhold til 960 var små, kun mindre innvendige oppdateringer og noen nye lakkfarger. Målet med V90 var vel nærmest å integrere modellnavnet med de andre slik som S40, V70 osv.

V90 har veldig god plass til både folk og bagasje og en god dose luksus, skinninteriør, aircondition og automatgir var ofte standard i disse. Bakhjulstrekk kan jo så klart by på enkelte utfordringer vinterstid i forhold til V70 og A6.

Jeg er ikke redd for å anbefale en V90 som bruksbil, men om det er en bedre bil enn Audi A6 og Volvo V70 tør jeg vel ikke akkurat å påstå. Grunnkonstruksjonen er jo i bunn og grunn ganske gammel i forhold til de andre to. Men en annerledes og morsom bil er V90 i alle fall.

Ta godt vare på den om du velger å kjøpe denne!

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Nå er denne veteranbil

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: