fotballfrue111 (Foto: Mona Ranum, © ps)
fotballfrue111 (Foto: Mona Ranum, © ps)

Toppblogger vil politianmelde Facebook-hacker

– Det er ganske frustrerende.

Toppbloggeren «Fotballfrue», hvis egentlige navn er Caroline Berg Eriksen, oppdaget sent i går kveld at noen har hacket seg inn på hennes egen fanside på Facebook og oppdatert profilen.

«Noen har nemlig vært en smarting å hacket seg inn på fanpagen min. Ikke at jeg fatter hvordan det i det hele tatt skal gå an, da den er registrert på Lars-Kristian sin konto», skriver hun på egen blogg.

Frustrert

Til «God kveld Norge» forteller Caroline at dette er frustrerende. Nå skal hun anmelde saken.

– Jeg merket det først i går kveld. Jeg skulle bare oppdatere siden fra mobilen, og så gikk det ikke an. Vi er tre stykker som står oppført som administratorer for siden, og ingen av oss kom inn på vår egen side. Det er ganske frustrerende, selv om hackeren foreløpig ikke har gjort noe farlig utover å oppdatere status. Det samme har også skjedd med Facebook-siden for nettbutikken vår. Jeg skjønner ikke hvordan det går an, hvordan de får det til, sier hun.

Både hun og ektemannen, Lillestrøm-spiller Lars Kristian Eriksen, har kommentert på siden at profilen er hacket.

Det er per dags dato over 13.000 som følger Carolines fanside på Facebook.

I utgangspunktet må man være administrator for å kunne styre siden. Fansiden er dessuten opprettet via Lars Kristians profil, og det skal kun være han som kan styre hvem som administrerer siden.

Les også: Caroline Berg: – Jeg lever bra av bloggingen

Vil kontakte politiet

Lars Kristian har dessuten kommentert på hackerens statusoppdatering, at de vil komme til å politianmelde saken: «Hei. Til dere som leser dette, siden er hacket. Saken vil bli politianmeldt.»

Caroline bekrefter overfor «God kveld Norge» at de kommer til å kontakte politiet.

– Ja, vi kommer nok til å dra ned på politistasjonen for å høre om det er noe vi kan gjøre. Det er jo tyveri av andres ID. Og så er det ikke særlig enkelt å komme i kontakt med Facebook, sier hun.

Les også: Ruster opp til full krig i Blogg-Norge

Endret passord

Hun forteller at hun nå har endret passord på sin Facebook-profil for å unngå ytterligere hacking.

– Vi har drevet denne siden i ett år. Det er synd om vi mister alle tilhengerne på grunn av dette, sier hun.