Erik og Kriss
Erik og Kriss

Slik bearbeider «Erik og Kriss» sorgen etter terrortragedien

– Verden går alltid videre på et vis.

Torsdag kveld er det duket for en noe annerledes «Allsang på grensen»-episode. Som «God kveld Norge» meldte onsdag blir programmet endret etter terrortragedien som rammet Norge fredag 22. juli.

Les også: Spesialepisode av «Allsang»: – De onde kreftene skal ikke lamme samfunnet

På scenen står blant andre «Erik og Kriss». Guttene er sterkt preget av fredagens hendelse, men har funnet en måte å bearbeide sorgen på.

– Det er utrolig forferdelig det som har skjedd, og vondt og trist, men det er viktig og også gjøre noen normale ting innimellom sorgen også. I hvert fall for min del gjorde det ting litt lettere. Å gjøre noe normalt – henge med venner eller gå på kino. Jeg har sittet konstant i 72 timer og oppdatert VG Nett og TV 2 Nyhetskanalen, så å komme hit for eksempel, og gjøre noe vanlig, det føles bra, sa Kristoffer «Kriss» Tømmerbakke til «God kveld Norge» under innspillingen av «Allsang på grensen» onsdag.

Les også: Kjendisene boikotter terrormannens navn på Twitter

– Går videre på et vis

Rapduoen «Erik og Kriss» mener det er viktig å se framover.

– Det er viktig både å bearbeide sorgen, sørge og gjøre de tingene. Å tørre å gjøre det er viktig. Og så når man har gjort det, er det viktig å ikke grave seg ned i sorgen også. Verden går alltid videre på et vis, sier Erik Mortvedt.

– Jeg har ingen som er direkte rammet av det forferdelige som har skjedd. Men jeg klarer bare å tenke på hvordan det er for dem, sier han.

– Fint å kunne bidra

På scenen i kveldens episode står også Peter Jöback, The Baseballs, Admiral P, Septimus, Marian Aas Hansen og Hanne Sørvaag.

– Det føltes fint å få være en del av det, og fint å kunne bidra med det vi gjør, som er å underholde og synge. Og så var det fint å se at publikum hadde det hyggelig, at man kan ha det hyggelig selv om man har opplevd noe som er helt forferdelig, sier rapduoen «Erik og Kriss» til «God kveld Norge».

Les også: Svenske Peter Jöback: – Vi er like sjokkerte som dere