AUF-medlem Helle Gannestad er jenta som står bak ordene som har blitt sitert verden over siden tragedien rammet Oslo og Utøya: «Når en mann kan forårsake så mye hat - tenk hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen»

På Nyhetskanalen forteller hun om tankene hun gjorde seg da hun sendte twittermeldingen som siden ble så berømt.

Se intervjuet med Helle øverst i saken.

Når en mann kan forårsake så mye hat - tenk hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen.

– Det var i en tung stund natt til lørdag. Jeg satt våken lenge og fulgte med på sosiale medier og TV. Det kom som et stort sjokk da tallene ble justert opp til 80. Dødtallet har heldigvis gått ned, men i det øyeblikket ble jeg veldig bekymret. Jeg visste allerede at jeg hadde mistet mange gode venner, sier Helle til TV 2.

Her kan du tenne et lys for ofrene etter terrorangrepene
Tenn et lyd for ofrene

Ordene ble sitert av partikollegaen Stine Renate Håheim på den amerikanske TV-giganten CNN.

Og derfra spredte det seg via sosiale medier verden over. Det ble også brukt av statsminister Jens Stoltenberg under hans tale i domkirken mandag.

Helle forteller hun var redd for at hatet skulle spre seg i samfunnet etter terrorangrepene.

– Jeg ble bekrymret over hvilken vei samfunnet kunne komme til å ta. For når en person blir drevet av så mye hat, er det lett å svare med hat tilbake, sier hun.

Les også: Folket slår ring rundt Breiviks familie

Helle selv var ikke på Utøya, men hun har vært der tidligere år, og hun kjente mange av ofrene. Hun sier hun er imponert over de som opplevde tragedien.

Politiet avsluttet torsdag søket etter savnede på Utøya, bekrefter stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt. (Foto: Scanpix)

– De er utrolig sterke, og jeg er stolt over hvordan de har klart å snakke med media. For mange fungerer det som terapi å snakke om det, og det er viktig at det norske folk får høre historiene. De må ikke bli glemt, sier Helle.

Les også: – Brått sto han foran oss med hendene over hodet

– Hva betyr det for deg at sitatet har blitt så berømt?

STERKE INNTRYKK: Alle sørger over tapet. (Foto: Scanpix)

– Det betyr mye for meg at det betyr mye for mange. Jo flere vi er rundt et budskap, jo lettere er det å leve etter det, sier hun og forteller at hun har fått mange positive tilbakemeldinger både privat og via sosiale medier.

– Det er utrolig koselig, avslutter Helle.

Les også: Helene talte til sin døde mor

TV 2s kondolanseprotokoll for terrorofrene