Mandag ble det kjent at en av de overlevende etter massakren på Utøya var tidligere «X Factor»-deltaker Mohamed «Mo» Abdi Farah. Mo overlevde, men mistet sin beste venn Isma Brown.

«Min Tvilling Isma min ekte bestevenn som betyr alt for meg i will allways love you du er i hjertet mitt du er en del av meg til det er min tur å dø skal kjempe for deg, og alle. skal prøve å være sterk så godt jeg kan. du er i paradise og du beskytter oss fra himmelen alle vi er glad i deg R. I. P Isma Brown twins Allahgud passer på deg du skal aldri bli glemt aldriiiiiiiiii», skrev Mo ifølge Dagbladet på Facebook etter skytedramaet på Utøya, hvor 68 unge mistet livet.

Les også: «X Factor»-Mo overlevde – mistet bestevennen

AUF-medlem

I ettertid har flere stilt spørsmål til foranledningen for at han befant seg på Utøya under AUFs sommerleir. Tradisjon tro bruker artister å underholde ungdommene på Utøya, men Mo var ikke der for å stå på scenen.

– Han var der i kraft av å være AUFer, sier Jan Fredrik Karlsen i Mos management Playroom.

Det er ikke kjent hvor lenge Mo har vært aktiv innenfor politikk.

Les også: Kronprinsesse Mette-Marits stebror drept på Utøya

Norway Cup usikkert for Mo

Mo skulle opprinnelig ha opptrådt under helgens store konsert under Norway Cup, men det er foreløpig usikkert hvorvidt han kommer til å opptre, skriver Dagbladet tirsdag.

Karlsen sier til avisen at de har fulgt opp artisten og bidratt som støttespillere etter fredagens tragedie.

Les alt om terrorangrepene i Oslo og på Utøya her.