noman (Foto: Glenn Svendsen, © ps)
noman (Foto: Glenn Svendsen, © ps)

Noman Mubashir snakker ut om angstanfallene

– Det som skremmer meg mest er at denne angsten preger meg psykisk.

Den kjente NRK-profilen Noman Mubashir, som har tatt en pause fra TV-rollen, snakker ut om sine angstanfall i den nyeste utgaven av Her og Nå.

Startet på ferie

Han forteller blant annet hvordan panikkanfallene begynte.

– Det hele startet på en ferie i Athen i 2009. Jeg og noen venner var på et utested hvor det var enormt mye folk, utrolig varmt, og veldig høy musikk. Plutselig ble jeg nærmest klemt i hjel i mengden, og jeg kjente angsten bre seg i kroppen. Jeg ble uvel og trodde jeg skulle svime av, forteller han.

Etter den ubehagelige hendelsen, har han opplevd at panikken har truffet han flere og flere ganger - ofte på steder med mye mennesker og stor trengsel.

Blir nervøs

Det har han spesielt fått merke i jobbsammenheng. Han mener det var ekstra ille under Lady Gaga-konserten i Spektrum i fjor, og da Obama besøkte Oslo under fredsprisutdelingen. Sistnevnte skulle han dekke, noe han synes var ubehagelig.

Han gruer seg allerede til Rihanna-konserten i august.

– Det som skremmer meg mest er at denne angsten preger meg psykisk. Jeg begynner å bli nervøs allerede før jeg skal på en konsert eller et sted med veldig mange mennesker. Derfor gruer jeg meg allerede til Rihanna-konserten i Bergen i august, sier han til ukebladet.

Brant seg i badstue

For en knapp måned siden var han utsatt for en ulykke ved SATS Bislett, der han brant seg etter å ha benyttet seg av badstuen på treningssenteret.

– Er fortvilet og forbanna etter å ha blitt brennmerket på badstua på SATS. Ikke nok med at det gjorde vondt, men navnet på badstuprodusenten, TYLØ, har brent seg inn i huden da jeg lente meg bakover mot treverket. Så nå går jeg rundt som en levende reklameplakat for TYLØ, uttrykte han på sin Facebook-profil.