MISTET BROREN: Khalid Taleb Ahmed var på Utøya med sine to brødre. Ismail kom aldri hjem til Hamar. (Foto: Erik Friestad)
MISTET BROREN: Khalid Taleb Ahmed var på Utøya med sine to brødre. Ismail kom aldri hjem til Hamar. (Foto: Erik Friestad)

Khalid snublet over sin døde bror

Khalid Taleb Ahmed forteller om marerittet på Utøya.

Khalid Ahmed fra Hamar er tidligere fylkessekretær i Hedmark AUF. Han var på Utøya sammen med de to brødrene sine.

KASTES UT: Dette bildet ble tatt etter at Khaled Ahmed Taleb hadde kommet hjem fra Utøya, hvor broren hans ble drept. Nå har han fått vite at han skal kastes ut av landet fordi han løy seg inn i Norge. (Foto: Eirik Friestad)

Han hørte skudd og så den falske politimannen drepe ei jente.

– Han vil drepe oss

– Han skjøt henne i brystet. Så falt hun, og han skjøt henne i hodet. Da begynte jeg å si til folk at de måtte løpe. Mange sa at det er jo en politimann, men jeg sa det er ikke en politimann. Det er en kriminell som nettopp drepte ei jente med kaldt blod, og han kommer til å drepe oss, så bare løp, forteller Khalid til TV 2.

– Det var ei jente ved siden av med som skrek til ham og sa: «Hva gjør du?» Han snur seg mot henne og sa noen ord. Jeg tror det han sa, var: «Din tur kommer.»

MINNES BROREN: I Hamar er det tent lys og lagt ned blomster til minne om de som døde på Utøya. (Foto: Eirik Friestad)

Breiviks far: – Han burde tatt sitt eget liv

Snublet over broren

Khalid hjalp venner med å gjemme seg i skogen, men visste ikke hvor brødrene var. Da han løp mot en båt for å få hjelp til en skadet, snublet han i døde ungdommer og så at broren Ismail også lå der.

– Blikket mitt falt på en gutt som lignet på broren der. Jeg begynte gråte for alle som lå der. Da så jeg bestevennen til broren min stå der og gråte. Han sa til meg: «Se, det er Isma som ligger der.» Da kollapset jeg helt, forteller Khalid.

LETER ENNÅ: Politiet saumfarer strendene på Utøya mandag. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Elsket livet

Den andre broren til Khalid overlevde, men Ismail, som var svært populær på Hamar, kom aldri tilbake.

– Det er en gutt som var glad i livet. Glad i livet, glad i å danse. Han fikk meg alltid til å le. En person som gjør noe sånt, er en person uten hjerte. En gal person.

Blogger om opplevelsene: «Jeg hørte latteren til jævelen når han skøyt»