lindell (Foto: Håkon Mosvold Larsen)
lindell (Foto: Håkon Mosvold Larsen)

Unni Lindell om Utøya-tragedien: – Det er langt fra de villeste scenarier jeg har klart å koke sammen i krimbøkene mine

Krimdronningen i sorg etter massakren ved eget barndomssted.

En rekke profilerte personer har vist sin støtte og kommet med sympatierklæringer etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya fredag 22. juli.

For krimforfatter Unni Lindell ble barndomsstedet brått til et katastrofeområde.

– Blir aldri det samme

– Jeg hadde alle mine barndomssomrer på Sundvollen, fra jeg var 6 til jeg var 19, i den lille hytta i åsen bak Sundvollen hotell. Nå rulle TV-bildene over skjermen og hotellet blir aldri det samme, skriver Lindell i et innlegg i VG.

Les også: Ett minutts stillhet mandag klokken 12

– Grusomt

Unni tilbrakte alle sine barndomssomrer i familiehytten ved Utøya, et sted hun omtaler som sin barndoms uskyldsparadis. Hun er sterkt preget av fredagens grusomme hendelser.

– Det som har skjedd er så vanvittig grusomt. Jeg kjenner det som om jeg er i ventemodus, ordløs, vingeløs, tafatt, jekket ned. Betydelig jekket ned og uendelig trist og stille. Bildene som ruller over TV-skjermen er over the edge, langt fra de villeste scenarier jeg har klart å koke sammen i krimbøkene mine, skriver hun.

Les også: Slik reagerer verden på det norske terrorsjokket

Tanker til drapsmannens mor

Den profilerte forfatteren forteller at hennes tanker ikke bare går til de pårørende, men mest til dem som ikke fikk leve. Og til drapsmannens mor.

Unni Lindell er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom.

Fremstilles for varetektsfengsling

Totalt er tallet på omkomne etter de to terroraksjonene på fredag oppe i 93. Tallet på døde fra Utøya-skytingen er nå oppe i 86, og sju personer omkom da bomben i Regjeringskvartalet smalt.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik skal fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag ettermiddag.

Les mer: Politiet frykter lynsjestemning når Breivik skal i retten