Forsvareminister Grete Faremo er opptatt av at foreldre generasjonen hjelper til med å ta Utøya tilbake etter de tragiske terror handlingene som rammet AUF  leiren fredag 22. juli.  (Foto: Grafikk: Torleif Hamre/TV 2 )
Forsvareminister Grete Faremo er opptatt av at foreldre generasjonen hjelper til med å ta Utøya tilbake etter de tragiske terror handlingene som rammet AUF leiren fredag 22. juli. (Foto: Grafikk: Torleif Hamre/TV 2 )

Frivillig jente fra Norsk Folkehjelp savnet på Utøya

En frivillig fra Norsk Folkehjelp, som hadde førstehjelpsberedskap på AUF sin ungdomsleir på Utøya, er fortsatt savnet etter massakren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åtte frivillige fra Norsk Folkehjelp Hadeland var på Utøya da massakren fant sted fredag. Syv ble evakuert uten fysiske skader. Én av de frivillige er savnet.

– Det som skjedde i Oslo sentrum og på Utøya er ubeskrivelig trist. Vi føler med alle de som har mistet noen de er glade i. Det er fryktelig at engasjerte ungdom blir gjort til ofre på denne måten. Våre tanker går til AUF og deres pårørende. Vi synes også det er ufattelig trist at et av våre medlemmer fortsatt er savnet etter angrepene. Hun gjorde en utrolig viktig jobb som frivillig på ungdomsleiren, sier styreleder Finn-Erik Thoresen i Norsk Folkehjelp i pressemelding.

Les også: Tore Eikeland (21) ble drept i Utøya-massakren

Behandlet akutt skadde

De syv frivillige førstehjelperne som ble evakuert bisto etter angrepet ved Utøya fredag med behandling av akutt skadde som kom i land på fastlandet.

– Det føles helt urimelig og meningsløstat sanitetsmannskap i frivilligberedskap blir rammet på denne måten. Jeg vil takke våre frivillige som har arbeidet hardt etter de fryktelige hendelsene på fredag. De venter nå på informasjon om hva som har skjedd med deres kollega og venn. Vi i Norsk Folkehjelp vil gjøre det vi kan for å støtte dem.

Statsminister Jens Stoltenberg: – Vi har hatt timer, netter og dager fylt av sjokk. I dag er det tid for sorg

Har ikke offentliggjort navn på drepte

Politiet har foreløpig ikke offentliggjort navn på omkomne og savnede etter bomben i Oslo og den påfølgende skytemassakren på Utøya. På en pressekonferanse tidligere fredag fortalte politiet at det fortsatt vil ta tid.

– Dette arbeidet vil ta noe tid, og Oslo politidistrikt kan ennå ikke bekrefte eller offentliggjøre noen navn, opplyser politiet, som legger til at de søker å unngå unødig forvirring blant pårørende som venter på informasjon om sine nærmeste.

Les også: Terrormassakren minutt for minutt

93 omkommet

Til sammen 93 mennesker er bekreftet omkommet etter hendelsene som sjokkerte Norge fredag. Tallet på drepte etter massakren på Utøya hevet til 86 etter at en person som lå skadet på Ullevål døde søndag. I tillegg er fem personer fremdeles savnet fra Utøya.

Syv personer er bekreftet omkommet etter bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet. Her er det også flere savnedet, men politiet har ikke offentliggjort hvor mange dette dreier seg om.

32 år gamle Anders Behring Breivik er siktet for både bombeangrepet og skytemassakren. Han er siktet etter straffelovens paragraf 147a, terrorparagrafen som har en strafferamme på 21 års fengsel.