MER ÅPENHET: Nyhetsåret 2011 var sterkt preget av 22. juli. Nå kan du lese en intern rapport om vurderinger som er gjort rundt TV 2s dekning terror-saken. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)
MER ÅPENHET: Nyhetsåret 2011 var sterkt preget av 22. juli. Nå kan du lese en intern rapport om vurderinger som er gjort rundt TV 2s dekning terror-saken. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)

I dette departementet jobbet Anders Behring Breiviks far og bror

Anders Behring Breivik (32) vokste opp i trygge omgivelser på vestkanten i Oslo. Flere medlemmer i hans aller nærmeste familie har jobbet i forskjellige departementer.

Det har vært en jevn strøm av politifolk inn i lavblokken i Hoffsveien på Oslos vestkant det siste døgnet.

På denne adressen bor moren til Anders Behring Breivik, og her har Anders bodd i to perioder av livet sitt.

Politiets etterforskere forsøker å finne svar på hvordan en tilsynelatende helt normal gutt ble massemorder.

I løpet av sine leveår har den terrorsiktede 32-åringen bodd på seks ulike adresser innenfor et ganske lite område på vestkanten i Oslo.

Oppvokst på vestkanten

Breivik vokste opp i Hoffsveien på Nedre Silkestrå, et akademikerstrøk på Skøyen. Senere flyttet han til Konventveien, som bare ligger noen steinkast unna.

Her bodde han fram til 2001, før han hadde noen år i Maries gate på Majorstua og Tidemanns gate på Frogner.

I 2006 flyttet han tilbake til moren i Hoffsveien, der Breikvik bodde fram til han meldte flytting til en avsidesliggende gård utenfor Rena i Hedmark, for litt under måned siden.

Her var det han sannsynligvis fullførte forberedelsene til sine terrorplaner.

Les også: På denne gården lagde Breivik bomber

Isolerte seg foran PCen

Naboer og bekjente beskriver en høflig, snill, belest og intelligent gutt som de siste årene isolerte seg mer og mer foran Pcen de siste årene.

Her skrev han antiislamske og nasjonalistiske debattinnlegg og deltok aktivt i krigsspill på internett.

– Jeg møtte han på gangen noen ganger, og vi var på hils. Han virket som en sjenert og stille type. Det var moren vi hadde mest med å gjøre, hun var en trivelig dame, forteller en nabo til tv2.no.

SIKTET: Den 32 år gamle nordmannen Anders Behring Breivik (32) er siktet for bombingen av regjeringskvartalet og skytingen på Utøya. (Foto: TV 2/Montasje)

Familien jobbet i statsapparatet

Flere medlemmer i den aller nærmeste familien til Anders Behring Breivik har jobbet i regjeringsapparatet.

Faren jobbet i Utenriksdepartementet og Handels- og næringsdepartementet i mange år, mens halvbroren jobbet i Olje- og energidepartementet, samt også han i Handels- og næringsdepartementet.

Nå er han siktet for å ha rasert store deler av regjeringskvartalet med en bilbombe som har tatt livet av minst sju mennesker.

Les også: Politiet bekrefter at det var en bilbombe

Medlem av Frp

Breivik er medlem av frimurerlosjen og kalte seg selv både «kristen» og «politisk konservativ».

På TV 2 Nyhetskanalen lørdag bekreftet en sterkt preget Frp-leder Siv Jensen at Breivik tidligere har vært medlem av Fremskrittspartiets Ungdom og Oslo Frp.

32-åringen Anders Behring Breivik (32) som er siktet for terrorangrepene i Oslo og på Utøya la ned våpenet og overga seg umiddelbart til politistyrkene fra beredskapstroppen da de anropte ham på Utøya.

Da hadde han rukket å drepe minst 85 personer på AUFs sommerleir.