Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statssekretær i Forsvarsdepartementet, Roger Ingebrigtsen, er én av mange nordmenn som opplever at en av hans nærmeste ble rammet av massakren på Utøya, fredag 22. juli, 2011. 32-åringen Anders Behring Breivik skjøt uskyldige ungdommer på AUFs sommerleir.

Les også: Stor Facebook-aktivitet for ofrene og de overlevende etter terroren

– Tror hun klarer dette

Ingebrigtsen er gift med Lene Hansen, og hennes 14 år gamle datter - Ingebrigtsens stedatter - ligger på sykehus med alvorlige skader.

– Vi har fått beskjed om at vår jente er hardt skadet, men lever. Vi tror hun klarer dette, sier Roger Ingebrigtsen til Nordlys.

Les også: Politiet: – Meget omfattende arbeid gjenstår på Utøya

– Flere av våre fremste kjemper mot døden

Ingebrigtsen, som var leder i Tromsø Arbeiderparti mellom 2006 og 2010, sender sine tanker til alle de andre som opplever at sine nærmeste har blitt rammet av terrorhandlingene som rammet Oslo og Utøya.

– AUF, ikke minst i Troms, har mistet mange. Flere av våre aller fremste kjemper mot døden. Det er grufullt. Nå står mye sorgarbeid foran oss alle, sier han til Nordlys.

Ingebrigtsen er sammen med sin kone til stede på Sundvolden der de pårørende er samlet. Faren til 14-åringen er også på vei fra Tromsø til Oslo.