I et intervju med fjernsynsprogrammet «60 Minutes» på CBS News forteller Obama om den dramatiske aksjonen hvor bin Laden ble drept. (Foto: CBS News)
I et intervju med fjernsynsprogrammet «60 Minutes» på CBS News forteller Obama om den dramatiske aksjonen hvor bin Laden ble drept. (Foto: CBS News)

Sympatimeldingene hagler på Twitter

Barack Obama er bare en av mange som har uttrykt sin dypeste medfølelse med Norge på Twitter.

– Jeg ønsker personlig å sende kondolanser til det norske folk, skriver den amerikanske presidenten Barack Obama på Twitter.

Han er i godt selskap. Etter nyheten om tragedien i Oslo spredte seg i hele verden, har sympatimeldingene haglet på nettstedet.

Fra hele verden strømmer det inn støtteerklæringer, noen fra vanlige mennesker, noen fra mer profilerte personer som politikere, idrettsutøvere, musikere, skuespillere og TV-personligheter.

Les også:Kongefamilien er i sikkerhet

Sørgebånd

– Sjokkert over de siste nyhetene fra Norge. De stakkars menneskene, skrev talkshowverten Piers Morgan, og oppfordret folk til å be for dem som ble rammet.

I hele dag har «Norway», «Utøya» og navnet på terroristen som stod bak angrepene vært såkalte trending topics (altså mest omtalt) på nettstedet.

Saken engasjerer en hel verden.

Sharon Osbourne, Jordin Sparks, Katy Perry, Leann Rimes, Boy George og bandet Coldplay er bare noen av stjernene som har sendt støtteerklæringer til Norge via Twitter.

Kenneth Dalglish, manageren til fotballaget Liverpool, skrev at han ville bære sørgebånd under dagens kamp av respekt for ofrene. Det vil også alle spillerne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Obama Twitter
Obama Twitter

Nordmenn twitrer kontinuerlig

Naturlig nok er det terrorhandlingen som nordmenn nå twitrer mest om.

Mange kjente nordmenn har benyttet seg av nettstedet for å uttrykke sin sorg og avsky.

– Gikk og la meg til meldingen om at 9 var bekreftet døde på Utøya, våknet opp til nyheten om at det var over 90. Grusomt og ufattelig trist. En stor tragedie for Norge, skrev Charlotte Thorstvedt.

Bjørn Eidsvåg oppfordret kollegaer til å ikke avlyse konserter på grunn av terrorhandlingen.

– Det er ikke nå konserter skal avlyses, det er nå vi skal vise hva sangene våre er gode for, spill kolleger, spill, skrev han.

Flere andre kjente nordmenn gjorde sitt for å spre nyttig informasjon under krisen. Espen Eckbo og Jenny Skavlan er to eksempler. I likhet med mange andre kopierte de og la ut meldinger om for eksempel telefonnumre pårørende kunne ringe og informasjon om hvor man kunne gi blod.

Les også:Terje Sporsem skulle underholde på Utøya: – Dette er helt uvirkelig

Stoltenberg

Også regjeringsmedlemmer har benyttet seg av nettstedet. Utenriksminister Jonas Gahr Støre er naturligvis svært preget av det som har hendt, og tok til twitter for å minne det norske folk på hva som er viktig nå.

– Norge er rammet av terror. Vi skal stå sammen, ta vare på hverandre. Ikke gi slipp på demokrati og rettsstat. Og hegne om ungdommen vår, skrev han.

Statsministeren vår blir også mye omtalt på Twitter i dag, og får ros av mange på nettstedet.

– «Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet». Fantastiske ord fra en statsminister, skriver en britisk jente som twitrer under navnet bellamackie.

Stoltenberg selv benyttet anledningen til å takke for alle sympatierklæringene han har fått.

– Jeg er veldig takknemmelig for all støtte og medfølelse fra hele verden og fra kollegaene mine i andre land, skrev han.