Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kongen, dronningen og kronprinsen besøkte lørdag ettermiddag pårørendesenteret som er opprettet etter skytetragedien på Utøya.

Kongefamilien ble møtt av statsminister Jens Stoltenberg, justisminister Knut Storberget, helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og AUF-leder Eskil Pedersen da de ankom Sundvolden hotell ved 13.40-tiden lørdag.

Les også: Flere drepte fortsatt på Utøya

Både kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon var med til pårørendesenteret.

På vei inn snakket kongefamilien med flere av de pårørende utenfor hotellet.

– Vi vil gjerne takke alle dem som har vært med på å redde liv, på å redde mennesker ut av denne forferdelige situasjonen, uttalte Kongen sent fredag kveld.

Les også: Kongen ber oss stå sammen

Under besøket på Sundvolden hotell møtte kongefamilien og statsministeren mange av ungdommene som kom overlevende fra massakren på Utøya fredag.

Pårørende samlet

Mange av AUF-ungdommene som kom uskadet fra terroraksjonen er samlet ved hotellet, sammen med sine pårørende. Også pårørende til flere av ungdommene som er savnet har samlet seg ved hotellet.

Les også: – Han prøvde å lokke oss til å komme tilbake

Tidlig lørdag morgen bekreftet politiet at minst 84 personer ble drept i massakren på Utøya.

Like etter at statsministeren og regjeringsmedlemmene ankom hotellet ble en ung mann pågrepet av politiet ved hotellet.

På vei inn i politibilen skal den pågrepne ha sagt at han var AUF`er og at han hadde på seg kniv. Ifølge vitner på stedet skal den pågrepne ha forklart at han hadde på seg kniv fordi han følte ikke følte seg trygg.

Les også: Ung mann pågrepet på Sundvolden hotell