usladd (Foto: Privat)
usladd (Foto: Privat)

Terrorsiktet kjøpte 6 tonn kunstgjødsel

Terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) kjøpte 4. mai 6 tonn kunstgjødsel, opplyser Felleskjøpet til Reuters.

Felleskjøpet på Rena bekrefter overfor Bergens Tidende at mannen var registret som kunde hos dem, og at han kjøpte kunstgjødsel der.

– Vi kartlegger nå hvile produkter han har kjøpt og hvor store mengder det er snakk om. Vi har også varslet politiet om dette, sier kommunikasjonsdirektør Oddny Estenstad i Felleskjøpet.

LES OGSÅ: Terrorsiktede var tidligere medlem av Fremskrittspartiet

– Vi har solgt seks tonn med kunstgjødsel til ham. Dette er varer som ble levert fjerde mai. Det som ble levert er standardprodukter som er helt vanlig for en grønnsakprodusent, sier kommunikasjonsdirektør Oddny Estenstad i Felleskjøpet til VG Nett.

NRK melder at mannen har kjøpt 3 tonn av ulike ammoniumnitrater, og rundt 3 tonn av stoffet kalkammonsalpeter.

LES OGSÅ: Ekstremistekspert om Breivik: – Ingen ensom galing

– Han bestilte seks tonn med kunstgjødsel. Det er en liten, helt vanlig, ikke spesielt stor ordre til oss, sier Estenstad ifølge Reuters.

Hun sier at de ikke kjenner til 32-åringen eller selskapet hans.

– Han kontaktet oss på vanlig vis, bestilte kunstgjødsel og fikk det levert til seg, sier hun.

Breivik er registrert kunde hos Felleskjøpet. Han etablerte i 2009 sitt eget firma, Breivik Geofarm, med formål å dyrke grønnsaker. I månedsskiftet mai/juni meldte han flytting til en gård på Åsta ved Rena i Hedmark.

På samme gård var det i 2006 etablert en hasjplantasje, trolig delfinansiert av penger fra NOKAS-ranet, ifølge Bergens Tidende. Tre menn ble dømt til fengsel for dette.

Saken oppdateres