ÅPENHJERTIG BLOGGER: Prableen Kaur, Bystyrekandidat i Oslo Ap,  skriver åpenhjertig om sine grusomme opplevelser på Utøya. Natt til lørdag  fortalte hun sin dramatikske historie fra marerittøya. Nå går hennes skildringer  som en farsott på norske nettsteder og sosiale medier. (Foto: TV 2-montasje.  (Scanpix / Prableem Kaurs blogg))
ÅPENHJERTIG BLOGGER: Prableen Kaur, Bystyrekandidat i Oslo Ap, skriver åpenhjertig om sine grusomme opplevelser på Utøya. Natt til lørdag fortalte hun sin dramatikske historie fra marerittøya. Nå går hennes skildringer som en farsott på norske nettsteder og sosiale medier. (Foto: TV 2-montasje. (Scanpix / Prableem Kaurs blogg))

«Morderen begynte å skyte. Han ladet. Skjøt mer. Han skjøt de rundt meg»

AUF-politiker Prableen Kaur spilte død i minst en time, liggende oppå et lik, med to lik over seg. Slik kom hun seg fra massakren på Utøya med livet i behold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prableen Kaur, Bystyrekandidat i Oslo Ap, nestleder, AUF i Oslo, havnet bokstavelig talt midt i skuddlinjen på Utøya fredag. På sin blogg forteller hun hjerteskjærende om kampen for sitt eget liv, parallelt med bekymringen for nære AUF-venner og sin kjærlighet til familien hjemme.

Les også: Les hele pressemeldingen fra AUF om Utøya-tragedien

Natt til lørdag var Kaur endelig i sikkerhet hjemme hos familien og kunne reflektere over hva som hadde skjedd på Utøya. Timer senere la den unge politikeren ut et gripende innlegg på sin blogg.

Her beskriver Kaur alt som skjedde fra hun kunne se den politikledte gjerningsmanne avfyre skudd mot sine unge AUF-venner, til hun sent fredag satt i sofaen hjemme hos familiene.

Les også: Politiet: – Tallet på døde vil stige

«Jeg så ham skyte. Alle begynte å løpe. Det første tanken var: ”Hvorfor skyter politiet på oss? Hva faen?!” Jeg løp inn i lillesalen. Folk løp. Skrek. Jeg var redd. Jeg klarte å komme meg inn på et av rommene bakerst i bygget. Vi var mange der inne. Vi lå på gulvet alle sammen. Vi hørte flere skudd. Ble mer redde. Jeg gråt. Jeg skjønte ingenting. Jeg så bestevennen min gjennom vinduet og lurte på om jeg skulle gå ut for hente ham inn til meg.»

Kaur og et knippe venner hoppet ut et vindu og klarte å løpe mot vannet. Noen flyttet mot havet og la på svøm. Kaur ble liggende. Hun spilte hun død i minst en time, liggende oppå et lik, med to lik over seg.

Les også: Stoltenberg: – Utøya ble forvandlet til et helvete

«Folk hoppet ut i vannet, begynte å svømme. Jeg ble liggende. Jeg bestemte meg for at hvis han kom, skulle jeg spille død. Jeg skulle ikke løpe eller svømme. Jeg kan ikke beskrive frykten, alle tankene, det jeg følte. En man kom. ”Jeg er fra politiet.” Jeg ble liggende. Noen skrek tilbake at han måtte bevise det. Jeg husker ikke helt hva ham sa, men morderen begynte å skyte. Han ladet. Skjøt mer. Han skjøt de rundt meg. Jeg ble liggende.»

Kaur kom seg etter hvert opp i en båt og ble brakt til land, og videre til sykehus. Her kunne overlevende og pårørende sørge sammen og trøste hverandre.

Les også: AUF-lederen: – Han tok fra dem livet, men han kan aldri ta fra dem det de trodde på

«Jeg er glad for at jeg lever. For at Gud passet på meg. Det er så mange følelser, så mange tanker. Jeg tenker på alle de pårørende. På alle jeg har mistet. På det helvete som er og var på øya. Sommerens vakreste eventyr er forvandlet til Norges verste mareritt.»

Her kan du lese hele det gripende blogginnlegget «Helvete på Utøya».

Flere AUF-politikere og sivile hjelpere har fortalt TV 2 om sine opplevelser av marerittet på Utøya. Les flere historier her:

Dana Barzingi, nestlederen i Skedsmo AUF, var på Utøya sammen med sine to søstre. De unge søsknene ble vitner til brutale henrettelser.

Anders Kiil plukket opp skrekkslagne ungdommer som la på svøm og flyktet fra skytedramaet på Utøya.

Jørgen Benum måtte flykte unna da gjerningsmannen kom inn i et av husene på Utøya

Sondre (19) hilste på gjerningsmannen på vei fra Utøya

Se den rystende videoen av de skadde som kommer i land fra Utøya.