SVØMTE FRA SKYTEDRAMAET: Flere ungdommer svømte i panikk fra Utøya. ANders Kiil plukket opp fire av dem og brakte dem tilbake til Sundvolden hotell.  (Foto: Anders Kiil)
SVØMTE FRA SKYTEDRAMAET: Flere ungdommer svømte i panikk fra Utøya. ANders Kiil plukket opp fire av dem og brakte dem tilbake til Sundvolden hotell. (Foto: Anders Kiil)

Kongefamilien er i sikkerhet

Slottet bekrefter at kongefamilien er i sikkerhet under terrordramatikken i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et bekreftet terrorangrep i Oslo sentrum har rystet en hel verden fredag ettermiddag. En kraftig eksplosjon som rammet regjeringskvartalet og Oslo sentrum fredag har skapt panikk og kaos i Norges hovedstad, og flere mennesker er bekreftet omkommet.

Det ble raskt bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg var utenfor fare.

Ikke i Oslo

Nå kan God Kveld Norge bekrefte at kongefamilien er i sikkerhet.

– Kongefamilien befant seg ikke i Oslo da dette skjedde, forteller informasjonsrådgiver på Slottet Sven Gjeruldsen til God Kveld Norge.

Vil det bli gjennomført ytterligere sikkerhetstiltak ovenfor kongefamilien i denne situasjonen?

– Det kan jeg ikke svare på. Alle spørsmål rundt sikkerhet går til Oslo politidistrikt, forteller Gjeruldsen til God Kveld Norge.

Flere bekreftet døde

I tillegg til eksplosjonen i regjeringskvartalet har en våpendesperado herjet på en sommerleir for AUFs medlemmer på utøya.

Antall døde på Utøya er hittil bekreftet av politiet til å være 7 drepte., og i Oslo sentrum er to mennesker bekreftet døde.