OMBORD: Det tyske paret ble reddet av det norske skipet i Atlanterhavet,  flere hundre nautiske mil vest av Kapp Verde. (Foto: SPAR SHIPPING)
OMBORD: Det tyske paret ble reddet av det norske skipet i Atlanterhavet, flere hundre nautiske mil vest av Kapp Verde. (Foto: SPAR SHIPPING)

Tyskere i havsnød reddet av bergensskip

Det eldre paret drev rundt i Atlanterhavet. Seilene på båten var revnet, båten tok inn vann – og var på vei ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to seilerne skulle egentlig til Kanariøyene. Så kom de ut for uvær, og båten deres fikk fatale skader.

I flere døgn drev de sørover før redningen omsider kom, onsdag morgen.

Langt, langt til havs, nordvest for Kapp Verde, ble de plukket opp – av den norske lastebåten «Spar Gemini».

– Dramatisk

– For de to om bord opplevdes det nok dramatisk, sier operasjonssjef Magnar Bratholmen i det bergensbaserte rederiet Spar Shipping, som eier «Spar Gemini», til bt.no.

I HAVSNØD: Seilbåten var sprunget lekk, og seilene var revnet. Den befinner seg nå på havets bunn. (Foto: SPAR SHIPPING)

Da hadde de to også blitt forsøkt reddet av et annet skip, som måtte gi opp på grunn av høy sjø og mørke.

– Seilbåten var lekk i baugen. Vannet kom inn fortere enn de elektriske pumpene klarte å få det ut. Båten var på vei til å synke, sier Bratholmen til TV 2.

– I sjokk

De to tyskerne, en kvinne i 60-årene og en mann i 70-årene, måtte selv klatre opp i lastebåten på en losleider. De var slitne, men ellers i grei fysisk forfatning, forteller Bratholmen.

– Men de var litt i sjokk, sier Bratholmen, som er blitt briefet om redningsaksjonen av kapteinen på «Spar Gemini». Lassebåten er nå på vei til Brasil, der de uheldige seilerne er standsmessig innlosjert.

– De har fått rederlugaren. De har det greit der, sier Bratholmen.

BERGET: Mannskapet på «Spar Gemini» forsøkte først å heise opp de to tyskerne på en pall. Da det ikke fungerte, måtte ulykkesfuglene selv klatre ombord. (Foto: STAR SHIPPING)