Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens britene fortsatt prøver å få rede på omfanget av Murdoch-journalistenes avlytting av telefonsvarere, må London-politiet nå også etterforske bruken av en enda mer inngripende form for telefonhacking, ifølge nyhetsbyrået AP: «Pinging».

Det innebærer å spore hvor folk befinner seg, gjennom å se hvilke basestasjoner mobiltelefonen har kontakt med – eller «pinger».

Anmodningen om å etterforske kommer fra Jenny Jones, ett av medlemmene i det politisk nedsatte kontrollutvalget til London Metropolitan Police. Hun hevder slik informasjon er noe av det journalistene har fått tilgang til gjennom bestikkelsene av polititjenestemenn.

– Lett å avdekke korrupsjon

Beskyldningene ble først fremsatt av journalisten Sean Hoare – sparket fra nedlagte News of the World i 2005, og funnet død i London på mandag. Dødsfallet er ikke betegnet som mistenkelig.

David Cameron besøkte torsdag et medium han trolig har litt mer sansen for enn Murdochs aviser: Bladet "The Big Issue", som tilsvarer =Oslo, og selges av uteliggere, narkomane og arbeidsløse. (Foto: CHRIS EADES/Afp)

Han har hevdet at politibetjentene ble betalt 300 pund, om lag 2600 kroner, for hver sporing. En anonym journalist i samme avis skal ha bekreftet påstanden.

– Politiet må gå gjennom loggene i alle saker hvor trafikkdata er sporet, for å få bekreftet at det var lovlig virksomhet. Dette er en enkel måte å finne korrupte tjenestemenn på, sier Jones til AP.

Flere etterforskere

Det som begynte som en liten sak hvor en enkelt reporter skaffet seg tilgang til telefonsvarerne til kongefamilien, har de siste ukene eksplodert i en krise som har rystet Rupert Murdochs medieimperium, og ført til at to av topplederne i London-politiet har trukket seg.

Saken er nå så omfattende at det er satt ekstra etterforskere inn i arbeidet.

– Arbeidsmengden på «Operation Weeting» har økt voldsomt. Jeg har derfor økt etterforskningsteamet fra 45 til 60 personer, sa politioverbetjent Sue Akers onsdag.

Les også: Murdoch forlot Storbritannia etter turbulent besøk
Les også: Hackere meldte Murdochs død i The Sun