kjole (Foto: LEWIS WHYLD, © lw/ch)
kjole (Foto: LEWIS WHYLD, © lw/ch)

Nå kan du se Kates kjole på kloss hold

Brudekjolen stilles ut i helgen.

Lørdag blir brudekjolen som ble brukt av Kate Middleton da hun giftet sin Prins William i London 29. april stilt ut i London, ifølge AFP.

kjole2 (Foto: LEWIS WHYLD, © lw/ch)
kjole2 (Foto: LEWIS WHYLD, © lw/ch)

Populær utstilling

Detaljene rundt hertuginne Kates kjole var den største hemmeligheten gjennom planleggingen av bryllupet, og ble bevart til siste slutt.

Nå skal kjolen, som er designet av Sarah Burton for Alexander McQueen, være en del av den årlige sommeråpningen på Buckingham Palace. Det forventes at flere hundretusen vil møte opp for å se den.

kjole4 (Foto: LEWIS WHYLD, © ch)
kjole4 (Foto: LEWIS WHYLD, © ch)
Kun tolv timer etter seremonien 29. april ble det laget en kopi av kjolen. Merket A.B.S. by Allen Schwartz, kjent for å lage billigere versjoner av eksklusive antrekk, står bak kopien som nå har fått en prislapp på rundt 4200 kroner.

Hyllet kjolevalget

Mennesker verden over ventet i spenning for å få et glimt av Kates prinsessekjole i forkant av det kongelige, britiske bryllup, og bruden ble i etterkant hyllet for sitt kjolevalg.

Moteekspert og Vixen-redaktør Marianne Jemtegård hyllet Kates valg av brudekjole da bryllupet fant sted.

– Den er helt fantastisk. Den er helt riktig for Kate, sa Jemtegård til «God kveld Norge» den gang.

Doblet billettsalget

Da kjolen ble gjort klar for offentligheten vasket medlemmene av den kongelige skolen for nålarbeid hendene sine hver halvtime.

sko (Foto: LEWIS WHYLD, © lw/ch)
sko (Foto: LEWIS WHYLD, © lw/ch)
Hittil har nærmere 126 000 mennesker forhåndskjøpt billett til sommeråpningen, noe som er det dobbelte fra fjoråret.

– Kjolen har en enorm tiltrekningskraft. Vi forbereder oss på en travel sommer, sier en talsperson for det engelske slottet.