Etter Edvald Boasson Hagen vant sin andre etappeseier onsdag sa Sky-manager Dave Brailsford at han det bare var å flytte til Norge for å spise det nordmenn spiser.

Men lovordene stopper ikke der, for Brailsford har en endeløs rekke med superlativer til sitt supertalent.

– Han er utrolig. Fra veldig ung alder har han vist at han har et fantastisk talent, men nå har han virkelig utviklet seg. Selvtilliten og personligheten kommer virkelig frem, og vi er bare så fornøyde med å ha ham på Team Sky. Vi kan ikke tro hvor heldige vi er, han er fantastisk, sier Brailsford til TV 2 Sporten.

Les også: Revansjelyst ledet Edvald til seier: – Det hjelper å være litt sint av og til
Les også: Edvald varslet pappa om seieren dagen før: «I morgen skal jeg ta'n»

– Sykkelsportens fremtid
Han går faktisk så langt som å si at nordmannen er sykkelsportens fremtid.

– Det jeg liker med ham er at Edvald Boasson Hagen er fremtiden for sykkelsporten. Fysisk sett er han fantastisk, han er ren, han er ærlig, du kan stole på ham og han er en glimrende rollemodell for unge ryttere. Det er måten han sykler på. Han har stil og klasse – han er syklingens fremtid, og det er fantastisk å ha ham på laget, skryter Brailsford.

Han er svært fornøyd med at nordmannen er Sky-rytter.

– Ja, jeg kunne ikke sett for meg noen andre unge ryttere i verden for øyeblikket. Han er helt der opp blant de beste talentene, uten tvil, sier Sky-manageren.

Les også: Her tar Paasche og Kaggestad fullstendig av
Les også: Edvald slo tilbake med etappeseier

– En flott ambassadør for Norge
Og Brailsford mener også at Boasson Hagen er viktig for Norge.

– Jeg mener han er en flott ambassadør for Norge. I dag kjørte vi i lagbilen, og jeg tror ikke det er folk igjen i Norge fordi de alle er langs veikanten. Det er ellevilt!