Jonathan Vaughters innrømmer å ha brukt doping i sin aktive sykkelkarriere. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Jonathan Vaughters innrømmer å ha brukt doping i sin aktive sykkelkarriere. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Hushovd-sjef: - Thor ser at måten vi gjør det på virker

Men Jonathan Vaughers skal jobbe hardt for å beholde Thor Hushovd på Garmin-Cervélo.

Gap (TV 2 Sporten): Garmin-Cervélo tok sin tredje individuelle etappeseier da Ryder Hesjedal og Thor Hushovd satte Edvald Boasson Hagen sjakk matt i spurten på den 16. etappen.

Med Hushovds suksess denne Touren og en kontrakt som går ut etter sesongen er han en ettertraktet mann på overgangsmarkedet.

- Jeg kan se at han kommer til å bli en verdifull rytter neste år. Men laget her tilbyr ham mye. I første halvår likte han kanskje ikke at han ikke var lagets hovedfokus, men du kan se at måten vi gjør det på virker, sa Garmin-sjef Jonathan Vaughters til TV 2 etter etappen.

I første halvår likte han kanskje ikke at han ikke var lagets hovedfokus, men du kan se at måten vi gjør det på virker.

- I Paris-Roubaix fungerte det for en annen og noen ganger - som i dag - fungerer det for ham. Det er et lag og det tror jeg han respekterer.

- Boasson Hagen måtte bruke krefter
Vaughters smilte særdeles bredt i målområdet etter den taktiske triumfen.

- Vi ønsket en situasjon der Ryder var i front, mens Thor var bak opp den siste stigningen. Boasson Hagen måtte derfor bruke alle sine krefter på å hente inn Ryder, sier Vaughters til TV 2 Sporten.

Og legger til:

- Så fort vi fikk til den taktikken, så ble det veldig vanskelig for Boasson Hagen å vinne. Han måtte bruke så mye krefter på å hente inn Ryder, og var helt kjørt og sjanseløs på oppløpet.

- Måtte virkelig jobbe mot Edvald
Boasson Hagen sa til TV 2 Sporten etter målgang at det bare skulle mangle at de ikke vant, all den tid det faktisk var to mot en.

Vaughters er helt enig.

thoooooor (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
thoooooor (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

- Hvis man ikke vinner når det er to mot en, så må man virkelig sjekke taktikken sin, sier amerikaneren med et smil.

Vaughters innrømmer likevel at Boasson Hagen er en hard nøtt å knekke.

- Det er vanskelig med Edvald, for han er også en rask spurter. Vi måtte virkelig jobbe for å slite han ut i dag, sier Hushovds sjef.

Klar for sykkeldiskusjon? Delta i vårt debattforum for Tour de France
Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk

- Kult med tre nordmenn foran
At seierspallen i Gap til slutt inneholdt to nordmenn og en canadier med norske aner, får Garmin-Cervélo-sjefen til å glise godt.

- Det er utrolig. Men dere har sterk skandinavisk DNA. Det er ikke så mange ryttere fra Norge, men de som finnes er alle sterke, sier Vaughters.

- Det er ganske kult med tre nordmenn på seierspallen. Dere koser dere nok mye med den, sier Hesjedal til TV 2 Sporten.

Den sindige canadieren påpeker at han ikke hadde ambisjoner eller tro på seier for sin egen del de siste par kilometerne.

- Jeg visste vi ville ha en god sjanse med Thor foran der. Mot slutten måtte jeg bare gjøre det så enkelt som mulig for han, sier Hesjedal.

Se video: Reportasjer, klipp, musikkvideoer i TV 2 Play
Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour de France-manager!
Spill vårt sykkelspill Velocipede her!

Tror på mer jubel
Garmin-Cervélos mål før Tour-starten i Vendée var å ta sin første etappeseier i rittet. Fasiten med fem dager igjen er tre etappeseierer, en lagtemposeier og en uke i gul trøye.

Vaughters er likevel ikke mett av suksess.

- Det har gått kjempebra for oss, og jeg kan i grunn ikke be om mer. Men i morgen skal vi kjøre på igjen og gå for seier. Det er fortsatt flere muligheter igjen, sier han.