SUKSESS: Hurtigrutens ferd skapte stor oppstandelse blant nordmenn. (Foto: SCANPIX/Reuters)
SUKSESS: Hurtigrutens ferd skapte stor oppstandelse blant nordmenn. (Foto: SCANPIX/Reuters)

Nå kommer Hurtigruta til Danmark

Snart får danskene bli med på Hurtigrutens suksessferd fra Bergen til Kirkenes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre millioner nordmenn fikk med seg ferden fra Bergen til Kirkenes som ble sendt på NRK 2 tidligere i sommer. Turen varte i 134 timer, 42 minutter og 45 sekunder. « Hurtigruten minutt for minutt» ble en enorm snakkis og et kultfenomen, og derfor er det kanskje ikke så rart at også danskene vil ta del i moroa.

Vanskelig oppfølger

206.000 dansker har allerede fått med seg ferden via internett, men dansk tv har bestilt et tolv timer langt sammendrag av den opprinnelig 134-timers live-sendingen, skriver business.dk.

De norske produsentene av Hurtigruten-programmet jobber med en oppfølger, men det viser seg å være vanskelig å finne en rute som kan måle seg med den som går fra Bergen til Kirkenes.

– Orientekspressen

– En tur med Hurtigruten er på mange måter den utimate norgesreisen. Det er en reise som alle drømmer om, og som alle har et forhold til. Den kan nesten sammelignes med Orientekspressen, sier redaksjonssjef til papiravisen VG.

Les også: Hurtigruten inn i Guinness rekordbok

Programmet «Hurtigruten minutt for minutt» kommer med i høstens Guinness rekordbok etter at programmet er godkjent av Guinness World Records som verdens lengste direktesendte TV-dokumentar.