Jose Joaquin Rojas og Mark Cavendish i spurtduell under Tour de France 2011.. (Foto: Christophe Ena/Ap)
Jose Joaquin Rojas og Mark Cavendish i spurtduell under Tour de France 2011.. (Foto: Christophe Ena/Ap)

Her er Movistars skumle Cavendish-plan

Spanjolene vil gjøre alt for at José Joaquin Rojas skal vinne den grønne trøyen.

Kampen om den grønne poengtrøyen står i år mellom Mark Cavendish (319 poeng), José Joaquin Rojas (282 poeng) og Philippe Gilbert (248 poeng).

Verken Rojas eller Gilbert er vanligvis noen match for Cavendish i en flat spurt. Nå er de tbare én slik etappe igjen - i Paris søndag. Team Movistar og Rojas har dermed bestemt seg for å eliminere Mark Cavendish før den tid.

På et etappen opp til Plateau de Beille klarte bare Cavendish tidsgrensen med ett minutt. Derfor vil Movistar gjøre det de kan for at briten skal ende i tidsnød på etappene til Col de Galibier og Alpe d'Huez torsdag og fredag.

- Torsdag er vår sjanse at Cavendish faller utenfor tidsgrensen. Agnello er en lang, hard stigning 100 km før mål. Faller man av her, er man ferdig, sa Rojas på mandagens hviledag ifølge velonation.com.

På den korte etappen til Alpe d'Huez er risikoen for å ryke på tid enda større.

- Som jeg sa, hvis vi ikke kan slå ham i spurten, må vi se på andre muligheter. Trøyen gis til den som er best i alle typer terreng. Etappen er veldig kort, så tidsgrensen vil være kortere enn noensinne. Og sammenlagtrytterne vil nok starte kampen allerede på Telegraphe, tror Rojas.

Klar for sykkeldiskusjon? Delta i vårt debattforum for Tour de France
Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk

På etappen i dag og onsdag satser Movistar på å sanke noen poeng på mellomspurtene og at et brudd kommer av gårde og hindrer mulighet for Cavendish til å spurte om etappeseier.

Se video: Reportasjer, klipp, musikkvideoer i TV 2 Play
Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour de France-manager!
Spill vårt sykkelspill Velocipede her!