Fretex 1 (Foto: Fretex/)
Fretex 1 (Foto: Fretex/)

Fretex sykler like langt som Tour de France-proffene

Fretex-ansatte kopierer Thor Hushovd med sin egen Recycling Tour.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I skyggen av Tour de France har de ansatte i Fretex kommet halvveis i sin sykkeltur Norge på langs. Der de sykler nesten like langt som Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og de øvrige proffene i verdens hardeste sykkelritt!

Bli medlem i Sporty og få treningsprogram og vektdagbok

– Vi startet i Kirkenes 6. juni. Når vi avslutter i Oslo 26. august anslår jeg at vi har tilbakelagt 300 mil, sier Trond Ivar Vestre, konsernsjef i Fretex-gruppen.

Selv syklet han de 30 første milene fra Kirkenes til Karasjok.

Vi kan legge til at årets Tour de France har en total lengde på 3471 kilometer.

Fretex 2 (Foto: Fretex/)

Dersom du sykler fra Nordkapp til Lindesnes tilbakelegger du 2500 km, men Fretex sin Recycling Tour strekker seg enda lengre. Ikke bare startet bedriften sitt sommereventyr så langt nordøst som det er mulig å komme – i Kirkenes. Fretex-syklistene følger hele kysten fra Tromsø via Trondheim, Ålesund og Bergen til Kristiansand, og nordover igjen forbi Arendal, Drammen, Gol, Lillehammer, Moss, Lillestrøm før de til slutt ender opp i Oslo.

– Det blir spennende å se på GPS-en hvor mange kilometer det blir totalt, sier Vestre!

LES OGSÅ: Her er Recycling-ruten

Feriepausen snart over
Fretex sin Recycling Tour tok sommerferiepause i Ålesund 30. juni. 1. august er det på'an igjen.

– Dette er en synlighetskampanje der vi ønsker å fortelle hva vi holder på med. De fleste kjenner butikkene våre, men ikke alle vet at vi er Norges største attføringsbedrift. Årlig har vi 1700 personer innom på ulike tiltak, og målet er å få 50 prosent ut i ordinært arbeid. Vi gir arbeidstrening til mange unge, og de får prøve seg innen butikk, transport, lagerarbeid og registrering, forteller konsernsjef Vestre til TV 2 Sporty.

Ordet Recycling spiller både på sykkel og resirkulering av klær, sko, møbler og ting, men også på å skape en ny jobbfremtid for dem som har falt utenfor arbeidsmarkedet.

LES OGSÅ: Slik kombinerer du trening og ferie

TV 2-Dag Otto er med
– Har dere blitt inspirert av Tour de France?

– Det er klart mange av oss følger med på Touren i Frankrike. Sykling er i skuddet for tiden, men Recycling Tour står på egne bein. Sommeren er den tiden på året hvor det passer best for oss å arrangere en slik aktivitetskampanje. Vi liker å være nyskapende. I fjor avholdt vi skritttellekonkurranse, sier Vestre.

TV 2 Sportys programleder Dag Otto Lauritzen støtter opp om prosjektet på privat basis, og har vært med på samlinger og sykkeletapper i Kirkenes og Trondheim

Vi kan legge til at ingen Fretex-ansatte sykler hele distansen. De ulike Fretex-regionene har ansvaret for å stille syklister i sitt område, og de ansatte velger selv om de vil sykle lange eller korte etapper.

LES OGSÅ: Styrketråkk gir deg ekstra futt i beina

Bli medlem i Sporty og få treningsprogram og vektdagbok