Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Krekar risikerer allerede 15 års fengsel for drapstrusler mot Høyre-leder Erna Solberg. Fra før er han også tiltalt for å true Halmat Goran.

Dagen etter at Krekar ble tiltalt, ble det lastet ned et nytt lydopptak fra et praterom på det amerikanske nettstedet Paltalk. I opptaket blir Goran drapstruet av en mann med en stemme som skal være Krekars, skriver VG Nett.

– Lov å drepe

– Han er vantro og drap på denne personen er lov. Denne personen fortjener å bli terrorisert, en kan stikke personen med en dolk i strupen eller skyte personen i hodet. Alt dette sverger jeg på i Guds kraft at jeg kommer til å forklare i rettssaken fordi alt dette er lov, sier stemmen.

Krekar driver med nettundervisning under profilnavnet «Nkrekar» på Paltalk.

Frykter å bli drept

Goran ble skremt da han hørte truslene.

– Jeg tenkte at nå kommer han og knivstikker og dreper meg i senga, sier Goran. Goran bor på hemmelig sted etter at han første gang ble drapstruet i fjor. Han sier at han nå skal levere enda en anmeldelse av Krekar.

Tiltalen hvor Krekar risikerer 15 års fengsel blir sendt fra statsadvokaten til rettsapparatet i høst. Krekars forsvarer Brynjar Meling forklarer at Krekar bare ønsker å gi uttrykk for det han mener er islamsk lov. – Krekar er helt klar på at han aldri har truet noen. Han har bare lagt fram hva Koranen sier om enkeltspørsmål, sier Meling. (©NTB)