Frykter norsk hivepidemi

Nye tall viser at spredningen av hivviruset øker dramatisk. Spesielt utsatt er homofile menn. Eksperter frykter at viruset vil spre seg til større grupper av den norske befolkningen.

NY TREND:   Det som har uroet oss mest det siste året er at vi har sett flere som er blitt smittet i Norge i nærmiljøet, unge norske menn først og fremst. Og det er en ny trend som vi ikke har sett før, sier Turid Jorunn Thune, overlege ved hudavdelingen ved Haukeland universitetssykehus.  (Foto: TV 2)
NY TREND: Det som har uroet oss mest det siste året er at vi har sett flere som er blitt smittet i Norge i nærmiljøet, unge norske menn først og fremst. Og det er en ny trend som vi ikke har sett før, sier Turid Jorunn Thune, overlege ved hudavdelingen ved Haukeland universitetssykehus. (Foto: TV 2)

Leger og forskere slår alarm etter en urovekkende hivøkning. I Hordaland er antall hivsmittede mer enn doblet hittil i år. Spesielt utsatt er menn som har sex med menn. Eksperter frykter at viruset skal spre seg til større grupper av befolkningen og mener myndighetene har sviktet i sitt forebyggende arbeid. Dobling av registrert hivsmittede - Første halvår i år har vi registrert 34 nye hivtilfeller, mot totalt sett 30 i hele 2

Mer innhold fra TV 2