HVILKEN TYPE ER DU?: Finn ut hvilket smykke du har, og hva det betyr. (Foto: Collage: Martine Onstad)
HVILKEN TYPE ER DU?: Finn ut hvilket smykke du har, og hva det betyr. (Foto: Collage: Martine Onstad)

Smykker: Hva sier smykket ditt om deg?

Er du trendy, tøff, oppmerksomhetsyk eller følsom? Smykket ditt kan avsløre deg...
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Smykket er et av våre viktigste tilbehør, og kan brukes for å gi uttrykk for en mening, for å toppe et antrekk eller rett og slett som pynt. Men har du tenkt over hva smykkene dine sier om deg?

Her er vår uthøytidelige oversikt over ulike smykkepersonligheter. Hvilket smykket er du?

LES OGSÅ: Håndvesken avslører personligheten din

Trendy og utadvent

Bruker du store, tunge og trendy smykker er du mest sannsynlig en motebevisst kvinne.

Du følger med på motene, og vet hva som er trendy. Du er også en kvinne som liker oppmerksomhet, og er ikke redd for å skille deg ut i mengden.

LES OGSÅ: Loppemarked: Slik gjør du loppiskupp

Siden smykkene er såpass store og tar mye oppmerksomhet, bør du bruke et enkelt antrekk til. Her er det smykket som skal vises mest.

TRENDY: (Ø.f.v) Gullbrunt smykke (kr 118 fra Accessorize), gullsmykke med ugledetaljer (kr 389 fra Accessorize), smykke i svart og sølv (kr 99 fra nelly.com) og bronsesmykke med fjær (kr 94,50). (Foto: Collage: Martine Onstad)

Urban og fritenkende

Har du flest etniske og eksotiske smykker, gjerne inspirert av afrikansk kultur og indianerkultur, i smykkeskrinet ditt er du mest sannsynlig en spirituell person.

Du er urban og fritenkende, og er åpen for alternative meninger og synspunkter.

LES OGSÅ: Kjendisene kler seg i sebra

Bruk etniske smykker til antrekk med for eksempel jordfarger. Det kan fort bli «overkill» med et antrekk i masse farger til disse smykkene. Det er også fint med et slikt smykke til en enkel hvit eller beige kjole.

URBAN OG FRITENKENDE: (Ø.f.v) Jordfarget smykke med brune steiner og metall (kr 157 fra Accessorize), langt, enkelt smykke med indianerinspirerte farger (kr 250 fra asos.com), rødbrunt smykke (kr 279 fra nelly.com) og et halssmykke med fargerike fjær (kr 250 fra asos.com). (Foto: Collage: Martine Onstad)

Søt og uskyldig

Er du søt, beskjeden og «uskyldig»? Da vil du mest sannsynlig ha smykker som er små, enkle og søte.Smykket kan godt ha en betydning for deg, men du har også lett for å kjøpe tilbehør bare fordi det er søtt.

Du er beskjeden, og liker ikke å stikke deg ut. Dette gjenspeiles i tilbehøret, som aldri blir skrikende. Smykkene kan brukes til det meste, nettopp fordi de er såpass enkle.

LES OGSÅ: Slik tar du vare på silkeplaggene dine

SØT OG USKYLDIG: (Ø.f.v.) Et rosa muffinssmykke (kr 79 fra Accessorize), gullsmykke med lysegrønn detalje (kr 55 fra Accessorize), hjertesmykke i sølv (kr 95 fra Accessorize), lenkesmykke med kuler (kr 96 fra Accessorize), gullsmykke med blomster (kr 118 fra Accessorize) og sølvsmykke med rosa detalj (kr 55 fra Accessorize). (Foto: Collage: Martine Onstad)

Tøff og vågal

LES OGSÅ: Basisgarderobe: Plaggene du alltid må ha i skapet

Er du en dramatisk sjel som elsker å sjokkere? Da er store, skulpturelle og kunstferdige smykker noe for deg.

Du er selvstendig, tøff og oppegående, og gjerne kunstferdig - noe som speiles i smykke. Du bryr deg ikke så mye om hva folk synes, og gjør din egen greie.

Ved å anvende store, skulpturelle og kunstferdige smykker, er det umulig å ikke bli lagt merke til. De overdimensjonerte smykkene bør matches med et enkelt antrekk for at det ikke skal bli for mye av det gode. Men dersom ikke bryr deg om sånt: gjør det du selv vil!

TØFF OG VÅGAL: (Ø.f.v.) Turkist smykke (kr 5236 fra net-a-porter.com), brunt tresmykke (kr 300 fra asos.com), svart smykke med blå detalj (kr 500 fra asos.com), rødt og rosa smykke (kr 3962 fra net-a-porter.com), sølvsmykke med metalltråder(??) (kr 126 fra Accessorize) og fargerikt smykke (kr 4788 fra net-a-porter.com). (Foto: Collage: Martine Onstad)

Følelsesmenneske og romantiker

Denne smykkepersonligheten har som oftest ett eller flere smykker av emosjonell karakter, som man enten har arvet eller fått fra en man er glad i.

Har du skuffen ful av smykker med affeksjonsverdi er du mest sannsynlig en følsom og romantisk person. Du både gir og tar mye kjærlighet i livet generelt, og er svært omsorgsfull og empatisk.

LES OGSÅ: Mulberry: Blir den årets it-veske?

Du kan bruke det emosjonelle smykket til alle slags antrekk, nettopp fordi du er en følsom person som setter stor pris på at du fikk det. Derfor har det ingenting å si om fargen eller fasongen er helt feil.

FØLELSESMENNESKE OG ROMANTIKER: (Ø.f.v.) Gullsmykke med rødrosa stein (kr 60 fra asos.com), gullsmykke med skrift (kr 245 fra asos.com), gullsmykke med bilde (kr 60 fra asos.com), smykke med rosa kiste (kr 63 fra Accessorize), smykke med blå jordklode (kr 70 fra Accessorize) og bestevennsmykke i gull (kr 63 fra Accessorize). (Foto: Collage: Martine Onstad)