Per Willy T. Amundsen, Frp. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Per Willy T. Amundsen, Frp. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Frp vil ha asylstopp

Frps innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen, mener det trengs en omlegging av asylinstituttet i Norge. Han vil ha asylstopp og heller hjelpe flyktninger i deres nærområde.

– Slik som dette asylinstituttet har utviklet seg de siste tiårene, mener jeg det er på tide å revurdere det. Det er blitt et redskap for folkevandring og fungerer ikke lenger som en trygg havn for mennesker i nød. Asylinstituttet har utspilt sin rolle, sier han til Vårt Land.

– Et internasjonalt lotteri

Halvårstallene fra Utlendingsdirektoratet viser at antallet asylsøkere som har ankommet Norge, har gått marginalt opp første halvår i år. Amundsen betegner asylordningen i Norge som et internasjonalt lotteri som ikke hjelper de svakeste, men dem som er ressurssterke nok til å bruke systemet.

LES OGSÅ: - Misbruker tilliten

– Gjennom dagens system er vi også med på å finansiere menneskehandel og annen organisert kriminalitet. Det er på tide at den vestlige verden tenker over om det er dette vi ønsker. Fremskrittspartiet vil hjelpe mennesker i deres nærområde. Der kan vi hjelpe 50 ganger flere for de samme pengene.

Barbarisk

SVs innvandringspolitiske talsmann, Heikki Holmås, betegner Amundsens utspill som barbarisk.

LES OGSÅ: Carl I. Hagen:– Kast ut asylantene

– Med dette avskaffer han menneskerettighetene. En slik politikk ville ført til at nordmenn som søkte asyl i Sverige under andre verdenskrig, ikke ville fått beskyttelse. For meg er dette ekstreme synspunkter, sier Holmås, som mener det er en utbredt misforståelse at de mest ressurssterke har størst sjanse for opphold i Norge. (©NTB)