– Jeg kan bekrefte at vi er enige med Aalesund om en overgang , sier sportslig leder i Sarpsborg 08, Bjørn Inge Nilsen til TV 2 Sporten.

24-åringen skal trene med Sarpsborg torsdag og reiser deretter til Aalesund for en medisinsk sjekk, men Sarpsborg får benytte seg av Matland i tre kamper til før overgangsvinduet åpner, 1.august.

– Overgangen forutsetter at Matland blir enig med Aalesund om sin personlige kontrakt og at han består den medisinske sjekken, sier Nilsen

Les også: Parr ut – Matland inn

Aalesund er i ferd med å selge Jonathan Parr til England og trenger en erstatter for landslagsbacken. Matland har gjort en solid jobb for Sarpsborg denne sesongen og har startet samtlige tippeligakamper for de blåhvite. Nå skal Sarpsborg selv ut på spillerjakt for å styrke en sårbar stall, men det blir i utgangspunktet ikke en forsvarsspiller.

– Vi har Berat Jusufi som er på vei tilbake så det er ikke forsvaret som er mest prekært. Vi ser på spillere i adecco og i 2.divisjon og ønsker å styrke stallen med en eller to spillere, bekrefter Nilsen.

Nå gjenstår det for Aalesund å få solgt sin venstreback. Agent Jim Solbakken er akkurat nå i England for å forhandle frem en avtale for Jonathan Parr. Tv 2 kjenner til at Queens Park Rangers, Swansea og West Ham skal være interesserte i 22-åringen og det forventes at en avtale er ferdig signert før helgen.