Trondheim 20110615. Statsminister Jens Stoltenberg besøkte Statoils forskningsenter på Rotvoll i Trondheim onsdag. Han snakket med Statoilansatte om oljepolitikk. Her Stoltenberg som taler under møtet. Foto: Ned Alley / Scanpix (Foto: Ned Alley/Scanpix)
Trondheim 20110615. Statsminister Jens Stoltenberg besøkte Statoils forskningsenter på Rotvoll i Trondheim onsdag. Han snakket med Statoilansatte om oljepolitikk. Her Stoltenberg som taler under møtet. Foto: Ned Alley / Scanpix (Foto: Ned Alley/Scanpix)

Jens Stoltenberg: – Jeg savner å skeie ut

Statsministeren i åpen samtale hos Bjørn Eidsvåg.

I forrige uke debuterte Bjørn Eidsvåg som programleder i «En vakker dag». Denne uka kommer selveste statsminister Jens Stoltenberg (52) på besøk i artistens bakgård. I en ærlig samtale rundt bordet innrømmer statsministeren at han trolig har blitt mer forsiktig av å styre landet.

– Vi som er i toppolitikken blir litt forsiktige fordi vi blir så veldig målt på feilene vi gjør, sier statsministeren.

– Jeg jobbet et par år på Statistisk Sentralbyrå og da visste jeg veldig godt at det var de beste artiklene jeg skrev som ble lagt merke til og vurdert, og det jeg gjorde dårligere ble kastet unna. Men i politikken er det nesten omvendt, det er tabbene jeg gjør som på en måte får størst betydning. Dermed blir du så opptatt av å unngå å gjøre feil at du blir for forsiktig og ikke dristig nok, fortsetter Stoltenberg.

Les også: Bjørn Eidsvåg - Opplært av Skavlan

– Jeg skeier for lite ut

I lørdagens program gjester også NRK-profil Steinar Sagen og artist Herborg Kråkevik Eidsvågs Lier-hjem. Når samtalen dreier inn på utskeielser blir det, kanskje ikke overraskende, klart at statsministeren ikke er en villstyring når det kommer til temaet.

– Først og fremst skeier jeg altfor lite ut. Det er sånn at jeg går og tenker på at jeg savner det å skeie ut. Jeg var veldig god på det og vet hva det er, men praktiserer det for lite, sier han.

Se en smakebit av kveldens program her (artikkelen fortsetter under videoen):

534203

DVDer og dataspill

Stoltenberg medgir likevel at det finnes to ting som holder ham oppe om natta.

– I den grad jeg greier å få til utskeielser i det livet jeg lever, er det det at jeg ser masse på serier på DVD. En kinofilm varer i to timer, det er altfor lite! En serie varer i døgn, og man har mulighet til å se flere episoder utover natta, gjerne med litt vin.

– Men når får du tid til å se det? lurer Eidsvåg.

– Om natta. Men dette er helge- og ferieprosjekter. Juleferie og påskeferie og sånt, da går det hardt i serier.

Se også: Jens Stoltenberg gir matlagingstips i «God morgen Norge»

Stoltenberg forteller også at den andre lidenskapen er noe han ikke får praktisert like mye.

– Det er dataspill. «Age of empires». Det tar så mye tid at jeg må legge det til side. Hvis jeg begynner med det, så går natta.

Se også: Her får statsministeren fisken rett i fanget

– En eneste stor utskeielse

De andre gjestene synes dog å være mer utskeiende enn statsministeren. Både Herborg Kråkevik og verten selv innrømmer at de har nasket ymse ting, og Sagen er heller ikke ukjent med begrepet å skeie ut.

– Hele livet mitt er en eneste stor utskeielse, mener han.

Du kan se hele intervjuet med Jens Stoltenberg, Steinar Sagen og Herborg Kråkevik i «En vakker dag» lørdag klokken 21.40 på TV 2.

Jens
  Stoltenberg, Steinar Sagen, Bjørn Eidsvåg og Herborg Kråkevik i bakgården
  til Eidsvåg.
Jens Stoltenberg, Steinar Sagen, Bjørn Eidsvåg og Herborg Kråkevik i bakgården til Eidsvåg.