Andre Villas Boas (Foto: GREGORIO CUNHA/Afp)
Andre Villas Boas (Foto: GREGORIO CUNHA/Afp)

Villas-Boas: – Spillerne må være villig til å dø for laget

André Villas-Boas mener at hans suksess i Chelsea avhenger av at spillerne tror på hans metoder.

André Villas-Boas mener at hans suksess med Porto forrige sesong – den portugisiske klubben vant serien, den portugisiske cupen og Europaliga-finalen – var mye takket være hans meget nøye forberedelser og fokus på detaljer.

Det er ventet at 33-åringen vil ta med seg de samme metodene til Stamford Bridge denne sesongen.

Viktigste at spillerne kjøper ideene
– Det er ikke sånn at managere som har andre tilnærminger til spillet ikke har suksess. Det viktigste er at spillerne kjøper ideene du prøver å selge. At det ikke virker så utenom det vanlige at de ikke klarer å forholde seg til de og dø for deg og planen, forteller portugiseren til Chelsea Magazine ifølge TheGuardian.

Den unge manageren er også klar på at han vil ta med seg en mer offensiv spillestil til London. Porto scoret i fjor utrolige 145 mål på 58 kamper med Villas-Boas som manager.

Vil gi frihet
– Det er ikke bare sånn at en manager kommer, forandrer litt og derfor begynner laget å score mål. Du frigjør spillerne fra begrensninger de kanskje har hatt under et annet system. Det viktigste er at du får spillerne til å tro på sine egne kvaliteter. For å få ut det fulle potensialet til alle spillerne må du gi de en viss frihet, ellers vil de aldri teste det.

Chelsea-manageren mener at spillere med frihet kan nå et nivå de aldri har vært på tidligere.

– Med en gang du går mot å finne det talentet kan du ende opp med spillere som overgår seg selv og gjør ting de aldri trodde de ville gjøre.

Stor utfordring
Villas-Boas vet at det vil bli en tøff oppgave å være manager for Chelsea og at presset for suksess er stort, men gjør det også klart at det bor nok kvaliteter i laget til at det ikke nødvendigvis vil bli radikale forandringer.

– Det er en stor utfordring, selvfølgelig. Vi snakker om en av de største klubbene i verden. Alle kjenner til forventningene til Chelsea-supporterne. Jeg tror vi kommer til å ha en fantastisk sesong. Det er ikke bare et spørsmål om store, radikale forandringer. Jeg har tro på at vi har nok folk her med kvaliteter til å ta oss fremover.

Les også: Mikel positiv til Villas-Boas treninger